USMRTIO TROJE: Golf prošao kroz crveno, vozaču audija do 12 godina robije!
Foto: Kurir štampano

Uhapšen vozač audija

USMRTIO TROJE: Golf prošao kroz crveno, vozaču audija do 12 godina robije!

Crna Hronika -
Krivica Tužilaštvo u Novom Sadu tražilo pritvaranje Despota Vranića. Nalaz saobraćajnih veštaka biće ključan za utvrđivanje krivca stravične nesreće
1 / 3 Foto: Kurir štampano

NOVI SAD - Despot Vranić (21), vozač „audija“ koji se pijan, vozeći najmanje 160 na sat, zakucao u „golf“ u kojem su bili Vladica Matović (20), Milica Ležimirac (20) i Aleksandar Marić (20) i usmrtio ih, uhapšen je juče ujutru u Beogradu.

„Audi“ u poslednjem trenutku prolazi kroz zeleno, „golf“ sa troje prijatelja već prošao kroz crveno
„Audi“ u poslednjem trenutku prolazi kroz zeleno, „golf“ sa troje prijatelja već prošao kroz crveno

Vranić je odmah nakon toga prebačen u novosadsku policiju, a protiv njega je podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, za šta bi mogao dobiti do 12 godina zatvora. Ipak, olakšavajuća okolnost Vraniću biće činjenica da je vozač „golfa“ prošao na semaforu kroz crveno. Ključnu reč o tome ko je kriv za nesreću daće saobraćajni veštaci.Nije bio kod kućeKako saznajemo naredba za privođenje vozača „audija“ izdata je tek u nedelju uveče.- Drugi tužilac je, nakon ponovljenog uviđaja i pregleda snimaka sa sigurnosnih kamera, naredio da se Vranić privede. Međutim, nije bio kod kuće - kaže naš izvor.U ponedeljak ujutru Vranić se pojavio u beogradskom Urgentnom centru, gde je ubrzo uhapšen. Nakon toga je prevezen u novosadsku policiju.

Nepunu sekundu kasnije „audi“ udara u „golf“ i odbacuje ga na stub semafora
Nepunu sekundu kasnije „audi“ udara u „golf“ i odbacuje ga na stub semafora

Odlukom tužioca da Vranića ne uhapsi odmah posle udesa bili su ogorčeni u policiji.- Taj tužilac je bio na uviđaju, ali nije naložio da se vozač „audija“ uhapsi, što je morao da uradi budući da se desila nesreća sa smrtnim ishodom i da je troje ljudi poginulo. Zašto tužilaštvo to nije uradilo, da li je to neiskustvo, neznanje ili nešto treće, pitanje je za njega i nadležne u tužilaštvu - rekao je Nenad Ljubišić, predsednik Strukovnog odeljenja policije.Nestručnost tužiocaU nestručnost dežurnog tužioca uverila se i ekipa Kurira koja je sve vreme bila na uviđaju. Naime, tužilac je više vremena proveo u policijskom kombiju nego napolju. Kada ga je policajac upitao hoće li da pogleda tela, samo je odgovorio: „Ne, ne, ne treba!“ Takođe, tužilac te večeri nije ni obavio razgovor s vozačem Vranićem, već je policajcima rekao da mu ne treba i da može da ide.

Vladica Matović, Milica Ležimirac i Aleksandar Marić poginuli na licu mesta, „golf“ potpuno uništen
Vladica Matović, Milica Ležimirac i Aleksandar Marić poginuli na licu mesta, „golf“ potpuno uništen

Procena veštakaVOZIO BRŽE OD 190 KM/H?Kako saznajemo, Despot Vranić odranije je Novosađanima poznat po nasilničkoj vožnji.- Osim toga što je bio pijan, sa 1,17 promila alkohola u krvi, prema prvim procenama saobraćajnih veštaka, Vranić je vozio preko 190 na sat, a kazaljka mu je zablokirala prilikom kočenja na 160 - kaže naš izvor.

TužilaštvoIZBEGLI ODGOVORViše javno tužilaštvo u Novom Sadu juče je vešto izbeglo da odgovori na pitanje zbog čega vozač „audija“ nije priveden odmah nakon nesreće.- Doneli smo rešenje o zadržavanju vozača „audija“ i on će uz krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje u tužilaštvo - odgovorila nam je zamenica tužioca Ljiljana Tomić.

http://www.youtube.com/watch?v=FwDq6z7-t7A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track