KURIR SAZNAJE: Čume odbio poligraf!
Foto: Kurir Štampano

Zaštićeni svedok uplašio se provere

KURIR SAZNAJE: Čume odbio poligraf!

Crna Hronika -
Ljubiša Buha kaže da na detektor laži ne ide sve dok ga pljevaljski narko-bos Darko Šarić poimenice ne prozove

BEOGRAD - Šifra mango.

Ljubiša Buha Čume, zaštićeni svedok i kontroverzni biznismen, u ponedeljak je u policiji odbio da se testira na poligrafu, kao i da se izjašnjava o navodima narko-bosa Darka Šarića da je stvorio „zemunski klan“ i parama od otmica kupio mašine.

- Ne prepoznajem se u navodima Darka Šarića i ako ikada bude izgovorio moje ime, onda ću da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju. Do tada ne želim da se izjašnjavam, na šta po zakonu imam pravo. Uostalom, neka se dokaže da su njegove optužbe iznete na moj račun - rekao je Čume.

Podsetimo, pre nedelju dana Šarić je, iznoseći svoju odbranu pred Specijalnim sudom, rekao da je navodno bivši načelnik UKP Rodoljub Milović povezan s kriminalom jer mu je najbolji drug svedok-saradnik koga je egzotično nazvao „karakter mango“:

- To je novi lik u ovom stripu. Ne želim da moji prijatelji i ja odgovaramo za 7.420.000 evra koje je on uzeo, ako je dao meni te pare, neka dođe i kaže - pričao je Šarić nepovezano opet ne otkrivajući identitet „karaktera mango“.

Inače, po nalogu tužioca za organizovani kriminal, formirana je radna grupa MUP koja će ispitati Šarićeve navode. Rodoljub Milović je prošao poligraf, a da se podvrgne detektoru laži tražio je i Šarić.S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track