OKONČANA DRAMA NA SAVSKOM MOSTU: Muškarac odustao od skoka!
Foto: Printskrin

Svi odahnuli

OKONČANA DRAMA NA SAVSKOM MOSTU: Muškarac odustao od skoka!

Crna Hronika -
Dragan S. koji je pobegao sa odeljenja hirurgije i popeo se na Stari savski most odakle je pretio da će skočiti posle četvorčasovnog ubeđivanja odustao je od samoubistva i sišao
1 / 18 Foto: Zorica Nikolić

BEOGRAD - Obrenovčanin Dragan S. (62) danas po podne oko 15.45 sati popeo se na Stari savski most preteći da će skočiti sa luka mosta na beton. On je samovoljno oko 10 sati izjutra napustio Kliniku za grudnu hirurgiju KCS, na svu sreću zahvaljujući trudu pregovarača MUP-a, potencijalni samoubica odustao je od svoje namere posle skoro četiri sata.

Nedugo pošto se Dragan S. popeo na luk mosta, vatrogasci su naduvali dva vazdušna jastuka ispod mosta u slučaju da se revoltirni pacijent ipak odluči na skok, dok je na vodi dežurala rečna policija. Iako se zvanično ne zna zašto se Dragan S. odlučio na ovaj potez, neprestano je ponavljao priču o beloj mafiji, pa se pretpostavlja da je uzrok njegovog nezadovljstva, prtotest protiv bolničkog tretmana.

Na svu sreću zahvaljujući trudu pregovarača MUP-a, potencijalni samoubica odustao je od svoje namere posle skoro četiri sata, tačnije oko 19 časova kada je opet normalizovan saobraćaj na mostu.

Tok događaja:

19.05 - Dragan S. posle skoro četvoročasovnog pregovaranja odlučio je sam da siđe sa konstrukcije mosta. Ubeđivanja pregovračkog tima MUP Srbije urodila je plodom.

18.49 - Pregovarači i dalje pokušavaju da ubede Dragana S. da siđe s mosta. Međutim on nehaje za njih već se kreće po mostu. Čas silazi, čas se ponovo penje, zatim seda na luk mosta, ustaje ponovo silazi pa se penje. Drama se i dalje nastavlja.

18.13 - Dragan S. u jednom trenutku je sa pokušao da pređe s desnog na levi luk mosta, ali se zadržao na sredini i seo na poprečnu metalnu šinu koja spaja lukove mosta. U jednom trenutku žena iz pregovaračkog tima počela je da ga zove i ubeđuje ga da stane i da se ne suviše zamara. On ju je poslušao i vratio se na prvobitno mesto, ali ga je počelo nervirati prisustvo medija, pa je policija udaljila novinarske ekipe od mosta.

17.59 - Dragan S iz nepoznatog razloga iznenada je odlučio da siđe do unutrašnjeg luka, da bi zatim ponovo počeo da se penje na vrh konstrukcije. U jednom trenutku dok se penjao on je počeo da se tetura nasumično, pa je izgledalo kao da će pati s mosta. Međutim on je zatim ponovo seo na metalnu konstrukciju.

17.50 - Dragan S. posle razgovora s pregovaračima opet iz nepoznatih razloga sa desne strane luka Savskog mosta odlučio da ode na vrh i seo na metalnu konstrukciju luka ne obazirući se na policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, kao i okupljene prolaznike.

17.44 - Pregovori s Draganom S. i dalje traju. Napajanje za tramvajsku mrežu je iz bezbednosnih razloga isključeno, a policija je odlučila da pešake pusti preko mosta. Pregovori su toliko dramatični da je muškarac u jednom trenutku električne kablove stavio oko vrata i pretio ubistvom, ali na sreću oni su bili isključeni s napajanja.

17.27- Muškarac je sišao sa vrha mosta, za sada stoji na luku sa unutrašnje strane i razgovara najverovatnije sa policijskim pregovaračima. Koliko će drama trajati za sada nije poznato.

U jednom trenutku posle razgovora muškarac je odlučio da ustane i sa luka mosta popeo se na vrh gde i dalje sedi. Kako se može videti drži se za srce i teško diše.

Takođe na mestu događaja prisutne su ekipe Hitne pomoći, a u toku je razgovor pregovarača MUP s njim.

Policiji je navodno prema još uvek neproverenim informacijama njegova sestra prijavila da je on odlučio da izvrši samoubistvo skokom s mosta.

Kompletan saobraćaj uključujući i tramvaje prema i sa Novog Beograda je obustavljen, što je izazvalo kolaps u saobraćaju u ovom delu Beograda.

Tramvajski saobraćaj preko tog mosta, koji spaja glavnu autobusku stanicu sa Novim Beogradom bio je u prekidu od oko 16.00 sati, a linije 7, 9 i 13 su skraćene do pristaništa.Umesto njih uspostavljena je autobuska linija 7a koja saobraća od železničke stanice do bloka 45 na Novom Beogradu, izjavio je dežurni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća Zoran Stanojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track