DRAMA NA SAVSKOM MOSTU: Dohvatio kabl i pokušao da ga obavije oko vrata!
Foto: Nemanja Pančić

Pregovori uspeli

DRAMA NA SAVSKOM MOSTU: Dohvatio kabl i pokušao da ga obavije oko vrata!

Crna Hronika -
Pregovarački tim MUP Srbije ipak uspeo da ubedi Dragana S. (62) iz Obrenovca da odustane od samoubistva koje je planirao

BEOGRAD - Drama se ipak dobro završila.

Dragan S. (62) iz Obrenovca pobegao je juče pre podne iz Klinike za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, a potom se oko 15.45 popeo na luk Starog savskog mosta preteći da će da skoči.

Drama je završena tek posle tri sata, pošto je iskusni pregovarački tim MUP Srbije, s Tatjanom Kljun na čelu, uspeo da ubedi Dragana da odustane od skoka i siđe s mosta, što je on oko 19 sati i uradio.Dragan S. oboleo je od raka pluća, a na radikalan korak odlučio se zbog navodnog lošeg tretmana lekara.- Dragan S. je trebalo da se operiše, a onda je oko 10 sati odlučio da pobegne iz bolnice, zbog čega su lekari pozvali policiju. Nekoliko sati kasnije, on se popeo na luk Starog savskog mosta, a prolaznici su obavestili MUP. Pretpostavlja se i da je neko od rodbine prijavio da hoće da se ubije - kaže izvor Kurira iz istrage.Na lice mesta ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć, dok je ispod mosta dežurala rečna policija.- Saobraćaj je zatvoren, a vatrogasci su naduvali jastuke nasred mosta ako bi muškarac skočio ili pao s metalne konstrukcije. Isključena je i struja, jer se čovek kretao blizu tramvajskih žica, a u jednom trenutku dohvatio je neki kabl i pokušao da ga obavije oko vrata - ispričao je naš sagovornik.Dragan je najpre stajao na vrhu luka, a onda je sišao malo niže, seo i razgovarao s policajcima, kojima je pokazivao neke papire. Posle toga je više puta ustao, hodao ivicom metalne konstrukcije i prelazio sa jednog luka na drugi. Bivalo mu je sve lošije, pa se činilo da će pasti ili u reku, ili na jastuke. U jednom trenutku je i povraćao, a pio je samo vodu.Sve vreme s njim u kontaktu bile su Tatjana Kljun, koordinator pregovaračkog tima MUP Srbije, i njena koleginica Ivana Meklvejn, koje su se popele do Dragana i počele pregovore. Na kraju, one su uspele da ubede nesrećnog čoveka da siđe s luka, posle čega je prevezen na VMA.Z. N. - A. S. B.

Suze i šokDRAGANOVA SESTRIČINA NA MOSTUNa mesto događaja došla je i Draganova sestričina iz Obrenovca, koja je po okončanju drame uplakana razgovarala sa članicama pregovaračkog tima MUP.- Dragan se nikad nije ženio, nema porodicu, a teško je bolestan. U Obrenovcu smo izgubili sve u poplavama, nemamo ništa. Hvala bogu što ste uspeli da ga spasete - jedva je izgovorila vidno potresena sestričina.Tatjana KljunVAŽNO JE DA ČOVEKU DAMO NADU I SPASEMO ŽIVOTTatjana Kljun, koordinator pregovaračkog tima MUP Srbije, izjavila je posle drame na mostu da je Dragan S. pretio samoubistvom jer je nezadovoljan lečenjem pošto je imao mnogo operacija.Povraćao je i počinjao da gubi svest, a onda bi ustao i šetao po mostu. Uspostavili smo poverenje, pa je ipak pristao da ponovo prihvati zdravstvenu instituciju, posle čega je sišao - rekla je Tatjana Kljun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track