Najnovije vesti

Kalinić: Ubijao sam šljam, a ne domaćine
Foto: Beta

Ozloglašeni „zemunac“ priznao veštacima

Kalinić: Ubijao sam šljam, a ne domaćine

Crna Hronika
00:00h
Lekari iz Kliničkog centra Srbije konstatovali da je Sretko Kalinić bio uračunljiv u vreme izvršenja brutalnih ubistava

BEOGRAD - Pripadnik „zemunskog klana“ Sretko Kalinić, koji je već osuđen na višedecenijsku robiju ali mu se i dalje sudi za brojna ubistva koja je, navodno, činio po nalogu Luke Bojovića, nema duševne poremećaje. Neuropsihijatar Aleksandar Jovanović, koji je bio na čelu komisije lekara iz Kliničkog centra Srbije koja je vršila procenu Kalinića, naveo je i da je zaključak komisije da je zloglasni „zemunac“ bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnih dela!Dobra samokontrolaJovanović je juče posvedočio da je tokom razgovora Kalinić delovao hladnokrvno i da je imao dobru kontrolu impulsivnog ponašanja. Tokom suđenja su se juče čule i neke rečenice koje je Kalinić izgovorio doktoru na pregledu.- Moja majka nikad ne bi poverovala da sam uradio sve to što jesam učinio - rekao je Kalinić.Takođe, ozloglašeni „zemunac“ se osvrnuo na dela koja je tokom suđenja priznao.- Nisam povređivao dobre srpske domaćine, nego sam ubijao šljam - kazao je „zemunac“. Doktor Jovanović je rekao da je Kalinić, kad je izgovorio ovu rečenicu, delovao kao čovek koji je ubeđen da je to u redu!- Da li se to odnosi i na premijera Zorana Đinđića, s obzirom na to da je osuđen i za učešće u tom ubistvu? - pitao je advokat Borivoje Borović, branilac Luke Bojovića.- Premijera nismo pominjali - odgovorio je Jovanović.Nastavak u oktobruNastavak suđenja zakazan je za 6. oktobar. Osim Kalinića, na optuženičkoj klupi je još i Miloš Simović, dok se Luki Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću sudi u odsustvu. Svi oni optuženi su za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kad su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić, za čija su ubistva takođe optuženi.

Ćuti o privatnom životuNEĆE DA GOVORI O PORODICISudski veštak je rekao da Kalinić nije hteo da govori o dve stvari - porodičnom životu i ranije počinjenim krivičnim delima.- Kratko je rekao da je razveden i da je otac maloletnog deteta, ali to je sve - kazao je veštak.

ČinjeniceVEŠTACI O KALINIĆU- sklon manipulaciji- kroz život se vodi isključivo ličnim interesom- ima nedostatak osećaja krivice- može da uspostavi samo površnu emotivnu vezu- bezobziran je prema osećanjima drugih- zna šta je dobro i zlo, ali ga mnogo ne interesuje mišljenje drugih ljudi

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...