Najnovije vesti

UDES U MAKEDONIJI: Lekari nisu bebu ostavili da umre!
Foto: Www.mkd-news

Nalaz stručne komisije

UDES U MAKEDONIJI: Lekari nisu bebu ostavili da umre!

Crna Hronika
Osmomesečnog Andriju Marinkovića u bolnicu u Velesu prevezla Hitna pomoć iz mesta Negotino, a ne putnici

SKOPLJE - Makedonsko ministarstvo zdravlja juče je demantovalo pisanje pojedinih makedonskih medija da lekari nisu prevezli osmomesečnog Andriju Marinkovića u bolnicu misleći da njegove povrede nisu teške.
U saopštenju ministarstva navodi se da je bebu u bolnicu u Velesu prevezla Hitna pomoć iz mesta Negotino i da je mališana preuzeo hirurg Filip Todorovski.

Pokušali reanimaciju

- Lekari su pokušali reanimaciju, ali bezuspešno. Na mesto udesa poslednja je stigla ekipe Hitne pomoći iz Valandova i u tom momentu svi povređeni putnici iz Srbije su već bili prevezeni u bolnicu - navodi se u saopštenju ministarstva.

Andrija je, podsetimo, stradao u ponedeljak u nesreći u kojoj su povređeni njegov otac Dragan Marinković (34), majka Marija (30), brat Matija (5) i stric Nikola Marinković (24). Do nesreće je došlo kad je „ford fijesta“ niških registracija, kojom je upravljao Rajko Radojković (21) i u kojem su još bili Rajkova devojka Milica Novović (19) i prijatelj Nikola Gavrilović (20), pretičući kamion preko pune linije prešao na levu stranu puta i direktno su sudario sa „škodom fabijom“ u kojoj je bila porodica Marinković.

Lekari na razgovoru

Budući da su se na pojedinim makedonskim sajtovima pojavile informacije da su lekari došli tek posle 40 minuta i da bebi nisu ukazali pomoć, zbog čega je mali Andrija izdahnuo, makedonsko ministarstvo zdravlja je formiralo komisiju koja je pozvala na razgovor lekare koji su intervenisali na mestu udesa, a provereni su i policijski zapisnici s mesta nesreće.

(Z. N.)

Nišlija se oporavlja
GAVRILOVIĆ STIŽE KUĆI

Milorad Gavrilović kaže za Kurir da nema informacije o zdravstvenom stanju Nikolinih prijatelja Rajka Radojkovića i Milice Novović.
- Supruga mi je objasnila da su svi oni smešteni u različite bolnice, tako da nije videla ni Rajka ni Milicu. Ipak, od lekara je čula da se i oni oporavljaju - rekao je Milorad.(M. M.)

 

ČINJENICE
Kakve su povrede zadobili putnici

- Dragan Marinković lakše povrede
- Marija Marinković povreda kičme
- Matija Marinković polomljen kuk i butna kost
- Nikola Marinković povrede glave, u komi
- Milica Novović prelom karlice
- Nikola Gavrilović otvoreni prelom noge
- Rajko Radojković lakše povrede

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...