DOKTOR O SMRTI BEBE U UDESU: Andrija me samo pogledao i umro!
Foto: Www.mkd-news

Lekar iz Velesa na čijim je rukama izdahnuo mališan iz Srbije

DOKTOR O SMRTI BEBE U UDESU: Andrija me samo pogledao i umro!

Crna Hronika -
Bio sam pogođen i kao lekar i kao čovek, jer i ja sam otac, rekao dr Petar Denev, koji je prvi stigao na mesto stravične nesreće

VELES - Mali Andrija je u jednom trenutku otvorio oči, pogledao me i uzdahnuo, a zatim je umro... Srce mi je stalo u trenutku kad sam shvatio da je beba mrtva! Do poslednjeg trenutka smo se nadali da će živa stići do bolnice. Nema teže situacije za lekara nego kad mu pacijent izdahne, a kad umre tako mala beba, onda osećaj bola jednostavno ne može da se opiše!Ovo je za Kurir juče rekao dr Petar Denev, šef Hitne pomoći iz makedonskog grada Negotina, koji je u ponedeljak prvi došao na mesto stravične nesreće kod Demir kapije. Doktor Denev kaže da su 30 minuta posle prijema poziva na mesto udesa došla tri ambulantna vozila sa dvojicom lekara i četiri medicinske sestre. U prvom trenutku je izgledalo da osmomesečni Andrija Marinković nije u životnoj opasnosti.Muk u vozilu- Beba nije imala nikakve spoljne povrede i nije krvarila. Disala je, pa su je ka Velesu povezli neki ljudi, ali smo je ubrzo prebacili u ambulantno vozilo u kojem sam ja bio. Već smo bili nadomak Velesa kad je mališan prestao da diše! Odmah smo pokušali reanimaciju, nadali smo se da će prodisati, ali uzalud - priča dr Denev.U trenutku kad je medicinsko osoblje shvatilo da je beba mrtva, u vozilu je nastao muk.

Devojčica pomaže povređenom Matiji (5)
Devojčica pomaže povređenom Matiji (5)

- Godinama se bavim lekarskim poslom, svačeg sam se nagledao, ali mogu da kažem da mi se ništa strašnije nije desilo. Bio sam pogođen, ne samo kao lekar već i kao čovek, jer i ja sam otac. To su stvari koje se ne zaboravljaju koliko god se trudili da ih potisnete. Slika tog deteta mi je i dalje pred očima, zaista mi je teško da se prisećam tog događaja jer se teško borim sa emocijama - priča za Kurir potreseni lekar iz Makedonije.Denev je demantovao navode nekih makedonskih medija da je Hitna pomoć kasno stigla na mesto udesa.- Trideset minuta je najkraće vreme za koje smo mogli da stignemo na lice mesta. Naša vozila imaju GPS uređaje koji očitavaju i vreme i dužinu vožnje, tako da imamo dokaz da smo blagovremeno intervenisali. Brže nismo mogli da stignemo jer se udes dogodio na četrdesetak kilometara od najbližeg zdravstvenog centra u gradu Negotinu - rekao je dr Denev.Devojka iz Niša poslednja zbrinutaKad su lekari stigli na mesto nesreće, svi putnici su, osim vozača „ford fokusa“, već bili izvađeni iz vozila.- Devetnaestogodišnja devojka, koja se žalila na bolove u leđima, jedina je ostala na mestu nesreće s doktorkom i medicinskom sestrom, jer su čekali vozilo iz Valandova, koje ih je prebacilo u Đevđeliju, a zatim u Skoplje. Prvim vozilom su ka Velesu upućeni Marija Marinković i njen dever Nikola Marinković, koji su imali najozbiljnije povrede, a u druga dva bili su smešteni ostali povređeni - rekao je dr Denev.

Nova žrtva u porodici Marinković IZDAHNUO I STRIC NASTRADALE BEBENikola Marinković (24), stric nastradalog osmomesečnog Andrije, umro je od zadobijenih povreda uprkos naporima lekara u Skoplju da ga spasu.- Nikola je sve vreme bio u komi u Urgentnom centru. On je u sudaru zadobio teške povrede glave i grudnog koša. Nažalost, podlegao je povredama u sredu oko 14.30 sati. Telo je prevezeno na obdukciju - navode makedonski mediji.Rođaci nastradalog mladića potvrdili su nam da je Nikola umro.- Javili su nam u sredu da je umro. Ostali su dobro - bilo je sve što nam je kroz suze rekla Milena Marinković, Nikolina snaja.U sudaru su teške povrede zadobili još Andrijina majka Marija Marinković (30) i njen sin Matija (5), dok je bebin otac Dragan (34) prošao s lakšim povredama. Od troje Nišlija, koji su bili u drugom vozilu, na lečenju je zadržana samo Milica Novović (19).(Z. N.)

Pokajanje na FejsbukuZA SEKUND POSTANEŠ UBICANišlija Rajko Radovanović, koji je osumnjičen da je nepropisnim preticanjem preko pune linije izazvao tešku nesreću, ostavio je preksinoć na svom Fejsbuk profilu post: „Sekunda je sve i promeni mnogo toga. Za sekundu si priča i za sekund si ubica. Žao mi je“. Ubrzo posle toga Rajko je obrisao svoj nalog na Fejsbuku.Radojković je zadobio lakše povrede i pušten je iz bolnice, ali će morati da ostane u mestu Negotinu dok se istraga ne završi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track