VELIKA PREVARA: Strpala u džep 70.000 evra, a decu ostavila da gladuju
Foto: Kurir Štampano

Uhapšena Nišlijka Tanja Jeftić

VELIKA PREVARA: Strpala u džep 70.000 evra, a decu ostavila da gladuju

Crna Hronika -
Osumnjičena od roditelja 350 dece iz Niša koja je trebalo da idu na letnji kamp u Grčkoj uzela po 200 evra; Prethodnoj grupi od 180 mališana koja je bila u Kavali uskraćen jedan obrok jer Jeftićeva nije izmirila sve troškove

NIŠ - Tanja Jeftić (42) iz Niša uhapšena je zbog sumnje da je prisvojila 70.000 evra koje je naplatila od roditelja 350 dece iz cele Srbije za njihov boravak u letnjem sportskom kampu „Aleksandra“ u grčkom gradu Kavala.Policija je u poslednjem trenutku sprečila da preksinoć put Kavale otputuje grupa od 250 mališana, jer je utvrdila da njihov boravak u kampu nije plaćen, a iz istog razloga kod kuće će ostati 100 mladih sportista čiji je boravak u Kavali ugovoren do 12. avgusta. Najgore je prošla grupa od 180 dece koja su već bila u kampu jer im je vlasnik uskratio po jedan obrok, budući da Tanja nije izmirila celokupne troškove niti im platila povratak u Srbiju. Grupa od 180 dece stigla je juče po podne iz Kavale u dva dabl deker autobusa jedne turističke agencije iz Niša. U svoje domove stiglo je 150 dece iz Knjaževca i 30 iz Ništa.Uzbuna u NišuNiška policija saopštila je da je Tanja preko sportskih klubova i škola organizovala odlazak dece u kamp u Kavali, naplaćujući 200 evra po detetu, ali da je pare zadržala za sebe.- Ona je zaista imala ovlašćenje tog kampa i do sada je organizovala put za 600 dece iz cele Srbije u Grčku. Problemi su počeli tokom boravka poslednje grupe od 180 mališana, jer nije izmirila u potpunosti obaveze prema vlasniku. On je rekao da je Tanja imala rok da do petka u 13 časova plati preostali deo za tu grupu i celokupan iznos za 250 dece koja bi u petak uveče, da je sve bilo u redu, krenula za Kavalu. Kako to nije učinila, policija je sprečila njihov odlazak jer ne bi ni bili primljeni u kamp - navodi izvor Kurira.

Spaseni... Mališani presrećni
Spaseni... Mališani presrećni

Hapšenje Tanje Jeftić izazvalo je pravu uzbunu u Nišu, odakle je i najveći broj oštećenih. Roditelji i uplakana deca dolazili su do Policijske uprave raspitujući se da li je tačno da je Tanja uhapšena.- Nije mi za 200 evra, već sam ih prežalio, nego mi je žao deteta. Kao da je nešto naslućivala, jutros se prekrstila i kazala: „Daj bože da odemo u Kavalu.“ Otkako je čula da je sve bila prevara, ne prestaje da plače - kaže jedan od roditelja.Drugi Nišlija priznaje da je jedva sakupio tih 200 evra.- Nemamo novca da svi odemo na more, pa smo odvajali po 20 evra mesečno da bi poslali ćerku. Užasno se osećamo jer drugih para nemamo da je pošaljemo na more - kaže otac prevarene devojčice. Kako saznajemo, Tanja je naslutila da će biti uhapšena, pa je otišla kod advokata, gde ju je policija i pronašla.Potrošila sve pare- Priznala je da nije platila grčkom partneru boravak dece u kampu, ali branila se da je u međuvremenu povećao cenu aranžmana. Međutim, nije objasnila zašto novac nije vratila kad već nije htela da nastavi saradnju s kampom. Sumnjamo da je novac već potrošen, jer nije imala čak ni 3.000 evra, koliko je trebalo da plati za njihov prevoz nazad - objasnio je naš izvor iz istrage.

Preseo im kamp... Đaci iz Srbije u Kavali
Preseo im kamp... Đaci iz Srbije u Kavali

NezajažljivaPOKUŠALA DA UZME JOŠ PO 50 EVRAU pokušaju da odloži otkrivanje prevare, Tanja je tražila još novca od roditelja kako bi nadoknadila potrošeno. Tako je od njih zahtevala po još 50 evra radi navodne razlike u ceni. Međutim, roditelji to nisu prihvatili, a neki su se obratili i policiji, pa je tako prevara otkrivena.

Kako se odvijala prevara1. Tanja stupa u kontakt sa sportskim klubovima i školama i nudi boravak dece u sportskom kampu2. Treneri ubeđuju roditelje da decu pošalju u kamp sa obrazloženjem da tamo postoje idealni uslovi za treniranje raznih sportova3. Roditelji daju novac trenerima, neko u gotovom, neko u ratama, uglavnom bez ikakvih priznanica o plaćanju4. Treneri novac prosleđuju Tanji, opet bez potpisanih ugovora s kampom5. Tanja uplaćuje samo deo novca, ostalo troši, a onda pokušava da od roditelja izvuče još para

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track