Matić: Očekujem veliki pomak u istrazi ubistva novinara Milana Pantića
Foto: Kurir štampano

Dva pravca istrage

Matić: Očekujem veliki pomak u istrazi ubistva novinara Milana Pantića

Crna Hronika -
Ceo tim koji je radio slučaj Ćuruvija pridodat je timu za Pantića. Veliki pomak u istrazi očekujemo na osnovu onog što se tehnički nije radilo prethodnih godina, a to je veštačenje poziva sa mobilnih telefona, naveo je predsednik Komisije za istinu o ubijenim novinarima

BEOGRAD - Sedam radnih grupa iz policije radi na dva pravca istrage ubistva novinara Milana Pantića, izjavio je predsednik Komisije za istinu o ubijenim novinarima, Veran Matić, koji je istakao da očekuje veliki pomak u istrazi.

On je dodao da se ta dva pravca istrage odnose na poslovanje Jagodinske pivare i cementare "Novi Popovac" kod Paraćina, koje se moguće "ukrštaju" i u jednom međupravcu.

Prema njegovim rečima, grupe su prvo formirane od policije u Jagodini, a ispitivanja i saslušanja sprovode se po nalogu jagodinskog tužioca. Međutim, dodao je, pripadnici radne grupe za istragu ubistva Slavka Ćuruvije su nakon podizanja optužnice "pridodati" timu kolega koji istražuju ubistvo Pantića.

"Ceo tim koji je radio slučaj Ćuruvija pridodat je timu za Pantića. Veliki pomak u istrazi očekujemo na osnovu onog što se tehnički nije radilo prethodnih godina, a to je veštačenje poziva sa mobilnih telefona. Mogu da kažem da smo obavili veštačenje svih poziva sa mreže 064, a ranije je obavljeno i sa mreže 063. Kada se te analize završe i saslušaju još neke osobe, očekujemo da ćemo doći do relevantnih saznanja, ističe Matić, dodajući da se poslednjih meseci doslo do ubrzanih saznanja.

Prema onome što je dosad objavljeno, pretpostavlja se da je Pantićevo ubistvo naložio neko iz kruga lokalnih privrednika ili političkih moćnika, zbog Pantićevog pisanja. Ranija pretpostavka je bila da izvršioci u stvari nisu imali nalog da ubiju novinara, nego samo da ga zastraše.

"U svim istražnim radnjama imali smo puno problema u međunarodnoj komunikaciji. Reč je o zahtevima za saslušanje određenih osoba van Srbije, jedne u BiH, jedne u Nemačkoj. Očekujemo odgovor nemačkih vlasti na zamolnicu kako bismo mogli da saslušamo jednu osobu u Nemačkoj, bilo je odlaganja ovog saslušanja zbog određenog postupka koji se tamo vodi", kaže Veran Matić.

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track