UŽIVO ISTRAGA: U petak sahrana Tijane Jurić i Dan žalosti u Subotici!
Foto: Slađana Stojanović

Surovo ubistvo

UŽIVO ISTRAGA: U petak sahrana Tijane Jurić i Dan žalosti u Subotici!

Crna Hronika -
Policija je posle 11 dana potrage uhapsila Dragana Đurića, mesara iz Surčina, koji je osumnjičen da je ubio Tijanu Đurić
1 / 3 Foto: Printskrin Yt

Policija je u okolini Sombora pronašla telo Tijane Jurić (15). Otmičar i ubica Dragan Đurić je sinoć kasno popodne lociran i uhapšen. Telo pronađeno 23 kilometra od mesta otmice.Telo Tijane Jurić pronađeno je na improvizovanom smetlištu koje se nalazi uz lokalni put koji vodi od Svetozara Miletića prema Čonoplji, odnosno 23 kilometra od mesta na kojem je oteta u Bajmoku. Pretpostavlja se da je devojčica ubijena iste noći kada je i oteta.

Ovo je Dragan Đurić koji je ubio malu Tijanu
Ovo je Dragan Đurić koji je ubio malu Tijanu

Ministarstvo unutrašnjih poslova uhapsilo je sinoć u Somboru ubicu Tijane Jurić.Ubica je mesar iz Surčina, koja je tog dana bio u provodu u Bajmoku. U toku je uviđaj na mestu gde je telo devojčice pronađeno.

17.22 - Sahrana tragično preminule Subotičanke Tijane Jurić (1999), čije je beživotno telo nađeno nedaleko od Sombora, obaviće se petak u 17 časova na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi.Jedan čas ranije u 16 časova održaće se opelo u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici.

16.50 - Gradsko veće u Subotici odlučilo je danas da u petak proglasi dan žalosti u tom gradu zbog ubistva 15-godišnje Tijane Jurić.

13.35 - Kuća u Surčinu gde živeo ubica vidno je zapuštena. Na stolu se mogla videti gomila ostavljenih stvari, pre svega prazne flaše od gaziranih sokova, porodične fotografije, dokumenti, hrana i kafa.

13.30 -- Ništa nije ukazivalo da bi on mogao da uradi tako nešto. Ne mogu da verujem da jedan čovek tako nešto da uradi. Bio je dobar i pošten, brinuo je o meni, samo nije imao para. Ne što je moj, ali i dalje ne mogu skroz da verujem da je to učinio moj sin. Jako mi je žao tog deteta što je ubijeno, ali žao mi je i mog deteta – dodaje uplakana majka Makivija Đurić.

13.04 - Ne znam kako da okarakterišem monstruma koji je to sve uradio. Ne znam kakav čovek moraš da budeš da bi napakostio ovakvom detetu. Sa 120 kilograma se iživljavao nad detetom od 47 kila, pa onda ne znam da li je to čovek ili životinja, očajan je Igor Jurić, otac svirepo ubijene Tijane.

13.02 - Za teško ubistvo Tijane Jurić (15) počiniocu preti kazna zatvora od 30 do 40 godina pošto je u Srbiji, kao i u drugim evropskim državama ukinuta smrtna kazna, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković.

"Nekada se za ovakva krivična dela izricala smrtna kazna, ali kao i sve druge evropske države morali smo da je izbrišemo iz našeg krivičnog zakonika. Mi kao član Savate Evrope moramo da poštujemo evropsku povelju koja zabranjuje smrtnu kaznu", rekao je Selaković novinarima u Skupštini Srbije, nakon što su prvi javni beležnici položili zakletvu.

12.15: Na Fejsbuku je formirana grupa "Smrtna kazna za ubicu Tijane Jurić" koja je za kratko vreme prikupila više od 28.000 glasova.

10.36: Ministar Stefanović je rekao da mu je žao što je u Srbiji ukinuta smrtna kazna i da je očigledno da ovaj slučaj govori da mi još nismo spremni za praćenje tekovina EU. I meštani Bajmoka ,koji su uživo pratili pres konferenciju ministra policije, podržali su Stefanovićevu izjavu o uvođenju smrtne kazne.

http://www.youtube.com/watch?v=M3wNaB7T_tk
http://www.youtube.com/watch?v=b2i__CCR4bo

10.17 - Tijana i ubica nisu se poznavali. Kada smo ga pronašli, on je normalno sekao meso, dakle potpuno odsustvo kajanja, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović i dodao da je Đurić odmah poslat na poligrafsko testiranje gde je "pao na svim pitanjima". Visok je oko 2 metra i ima preko 100 kilograma. 10.05. Tijanu Jurić ubio je Dragan Đurić, rodom iz mesta Aleksa Šantić, nedaleko od Bajmoka.

http://www.youtube.com/watch?v=HQAWLMHskBY
http://www.youtube.com/watch?v=eVKBU4pdmv0

01.40 - Tijana Jurić je ubijena. Njeno telo pronađeno je u okolini Sombora.Tijana je poslednji put viđena 26. jula, 25 minuta posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti koji, prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici.Odmah posle njenog nestanka, u potragu su se, pored srpske i mađarske policije, uključili Evropol i Interpol, kao i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi. Najviši zvaničnici srpske policije opisali su potragu za Tijanom Jurić kao "prioritet nad svim prioritetima". Na rešavanju ovog slučaja bilo je angažovano najmanje stotinu pripadnika MUP-a iz Subotice, Beograda i drugih mesta. U Bajmoku su, tokom noći, bili i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović. Iz MUP-a je najavljeno da će Stefanović i Veljović u 10 časova održati konferenciju za novinare u Palati "Srbija" i očekuje se da će biti saopšteno više detalja o zločinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track