TUGA UMESTO VESELJA: Poginuo deset dana pre rođenja unučeta
Foto: Kurir Štampano

Porodica Zlatka Umrlića zavijena u crno

TUGA UMESTO VESELJA: Poginuo deset dana pre rođenja unučeta

Crna Hronika -
Zlatko se radovao što će mu se ćerka Marijana poroditi, ali sudbina je htela da ne dočeka unuče, kaže supruga Jasmina

BEOGRAD - Poslednji put smo se tog jutra pozdravili i poljubili. On je krenuo na svoj, a ja na svoj posao. Okrenuo se i rekao mi „ćao“. Ni slutila nisam da će to biti naš poslednji pozdrav...Ovo je za Kurir, jecajući od bola, rekla Jasmina, supruga Zlatka Umrlića (57) iz Opova, koji je u petak ujutru tragično nastradao sa mlađim kolegom Dušanom Milićem (35), takođe iz Opova, na auto-putu Beograd - Novi Sad, kod Kovilja. Na njih je, dok su radili na održavanju puteva, naleteo turski državljanin Cekin Kara (55), koji je vozio ka Novom Sadu.Supruga nastradalog Umrlića kaže da tog dana njen suprug i nije morao da ide, ali da je otišao kako bi posao priveli kraju kako treba jer im je bio poslednji u sezoni.

Ponosni otac...Zlatko sa ćerkom Marijanom
Ponosni otac...Zlatko sa ćerkom Marijanom

Otišao da pomogne- Bio je šef toj grupi i voleo je da se sve odradi kako treba. Zato je i otišao na posao, iako mu je bio slobodan dan - kazala je Jasmina. Ona dodaje da je njen suprug bio omiljen u porodici, ali i na poslu.- Svi su ga voleli jer je uvek bio spreman da pomogne. Ostavio je troje dece, a da tragedija bude veća, za desetak dana je trebalo da postane deda! Radovao se što će naša najstarija ćerka Marijana da rodi dete, bilo bi mu to prvo unuče, ali sudbina je htela da ga i ne dočeka. Ćerki nismo odmah ni smeli da kažemo. Svi brinemo za nju i kako će ona to da podnese - priča uplakana Jasmina.Najteže je ćerkiNeutešan je i Zlatkov sin Zoran (22). Očiju crvenih od suza, samo je tiho rekao:- Ostao sam bez oca, prijatelja, izgubio sam sve. Nema više nikog ko bi mogao da me posavetuje - kazao je i zaplakao.Umrlićev zet Nikola Stanković dodaje da je Zlatka voleo kao oca.- U šali je pričao svojoj ćerki, a mojoj supruzi Marijani, da se ne porađa još nekoliko dana, da zaradi još malo novca, pa da rođenje prvog unučeta proslavi kako dolikuje! Marijani je mnogo teško, stalno me pita kad će tata da je pozove i da je uteši, ne može da prihvati da Zlatka više nema - kazao je Nikola.

Tuga do neba... Kuće porodice Umrlić (levo) i Milić
Tuga do neba... Kuće porodice Umrlić (levo) i Milić

Strahovit udaracPRIKOLICA IZGUŽVANAUmrlićev rođak rekao je da mu nije jasno kako je moglo da dođe do takve tragedije.- Ostao im je još jedan mali deo da pokose pored puta. Verovatno su Zlatko i Dušan bili kod vozila da sipaju benzin u kosilice kada je u njihovo vozilo udario Turčin. Od siline udarca prikolica je zgužvana - ispričao je rođak.U firmi „Tim junajted“, gde su Zlatko i Dušan radili, nisu želeli da komentarišu tragediju, ali su rekli da će pomoći porodicama u svemu što bude bilo potrebno.

Tuga i u domu MilićaDVA DEČAKA OSTALA BEZ OCATuga je zavladala i u domu Dušana Milića (35), koji je pre samo 15 dana počeo da radi u firmi „Tim junajted“. Dušan je iza sebe ostavio suprugu Snežanu i dva sina.- Jedan od njih je predškolskog uzrasta, a drugi ide u osnovnu školu. Živeo je skromno, mučio se da obezbedi deci hleb - priča komšija.On kaže da je Snežana posle tragedije odvela sinove kod roditelja. Snežanin otac nije bio raspoložen za razgovor.- Svima nam je mnogo teško. Snežana je slomljena - rekao je Dušanov tast.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track