EKSKLUZIVNI SNIMAK MINI-KANTRIJA: Dokle će nam pijani vozači ubijati decu?
Foto: Printskrin

Protest na Brankovom mostu

EKSKLUZIVNI SNIMAK MINI-KANTRIJA: Dokle će nam pijani vozači ubijati decu?

Crna Hronika -
Ubice ne smeju da prolaze nekažnjeno, rekao juče Bojan Jovanović, otac Luke (21), koji je stradao u saobraćajki
1 / 4

BEOGRAD - Nekoliko stotina građana okupilo se juče na Brankovom mostu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog toga što još nije identifikovan vozač koji je 25. jula „mini-kantri“ ubio Luku Jovanovića (21).

„Koliko ‚mini-morisa‘ ima, ubica je među njima“ i „Dokle da pijani vozači gaze našu decu“ pisalo je na nekim od transparenata, a Bojan Jovanović, Lukin otac, rekao je da ima odličnu saradnju s policijom i da veruje da daju sve od sebe da dođu do vozača-ubice.

Traži pravdu...Bojan Jovanović
Traži pravdu...Bojan Jovanović

Ima 100 „mini-kantrija“- Ubice ne smeju da prolaze nekažnjeno, ne zbog Luke, jer njega više nema, već zbog zbog druge dece. Ubice moraju biti kažnjene - rekao je Jovanović sa suzama u očima.Nebojša Marković, načelnik Uprave kriminalističke policije za Grad Beograd, kaže da u Beogradu ima 100 „mini-kupera“ i da je veći broj njih pregledan.Slaba vajda od kamera- Problem je što je snimak loš i što se ne vide dobro tablice vozila koje je udarilo Luku. Dosad smo pregledali veći broj „mini-kantri“, a problem predstavljaju i vozila sa stranim registracijama, za koja nemamo evidenciju - rekao je Marković.On je pojasnio i kako rade kamere.

Hitna pomoć odvozi Luku
Hitna pomoć odvozi Luku

- Kamera koja snima žutu traku snima samo to, kamere za crveno svetlo se aktiviraju kad je uključeno crveno svetlo, ali te kamere u ovom slučaju nisu od koristi jer taj vozač nije prešao kroz crveno svetlo, a ni druge kamere ne pomažu u rešavanju slučaja - rekao je Marković.Luku Jovanovića je 25. jula oko 4.20 sati udario nepoznati vozač dok je na Brankovom mostu gurao „ladu“ kojoj je otpao točak. Od zadobijenih povreda Luka je izdahnuo dva dana kasnije.(J. R.)

http://www.youtube.com/watch?v=P-5BQofKMQQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track