SVEDOK NA SUĐENJU U PROCESU DRENICA DVA: Zatvorom u Likovcu rukovodio i Tači!
Foto: Beta

RATNI ZLOČINI OVK

SVEDOK NA SUĐENJU U PROCESU DRENICA DVA: Zatvorom u Likovcu rukovodio i Tači!

Crna Hronika -
Zatvor su nadgledali i njime rukovodili Sulejman Selimi-Sultan, Jahir Demaku, Šaban Šalja, Zećir Demaku, Muharem Džemajli, Sahit Jašari, Hašim Tači, Sabit i Nuhi Geci i nekoliko komandanata čijih imena se ne mogu setiti, rekao je ovaj svedok na suđenju u procesu Drenica dva

KOSOVSKA MITROVICA - U današnjem nastavku suđenja optuženima u procesu poznatom kao "Drenica 2", u kome su za ratne zločine optuženi visoki oficiri bivše OVK, zaštićeni svedok je pomenuo i ime odlazećeg kosovskog premijera Hašima Tačija.

"Svedok A" je, pred sudom u severnoj Mitrovici, rekao da je 12 komandanta OVK bilo odgovorno za zatvor u Likovcu, gde je i on bio držan.

Na pitanje tužioca ko je rukovodio zatvorom u Likovcu, zaštićeni svedok je pomenuo i Tačijevo ime, prenose prištinski mediji.

"Zatvor su nadgledali i njime rukovodili Sulejman Selimi-Sultan, Jahir Demaku, Šaban Šalja, Zećir Demaku, Muharem Džemajli, Sahit Jašari, Hašim Tači, Sabit i Nuhi Geci i nekoliko komandanata čijih imena se ne mogu setiti", rekao je isti svedok.

On je rekao da je tokom jednog sastanka, kada su se ti komandanti okupili da donesu odluku da ga streljaju, devet njih bilo protiv, a troje za streljanje."Svedok A" je to što je uopšte ostao živ pripisao u zaslugu Nuhiju Geciju.

"On me svakog dana posećivao u samici i pričao mi šta se dešava. On je takođe meni rekao da, kada je štitio mene, bio je i sam u opasnosti od tih komandanata", rekao svedok.

U Osnovnom sudu u severnoj Mitrovici danas je nastavljeno suđenje optuženima u procesu "Drenica dva", u kojoj su za ratne zločine optuženi visoki oficiri bivše OVK.

U slučaju "Drenička grupa dva" optuženi su bivši vrhovni komandant OVK Sulejmana Seljimi, bivši poslanik Skupštine Kosova Fadilj Demaku, predsednik opštine Glogovac Nedžat Demaku, kao i Agim, Baškim, Driton i Seljman Demaj, Jahir Demaku, Zećir Demaku i Isni Tači.

Oni su optuženi za ratne zločine nad civilnim stanovništvom, za koje se pretpostavlja da su izvršeni u navodnom centru pritvora OVK u selu Likovce tokom 1998. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track