INTERPOL RASPISAO CRVENU POTERNICU: Marko Milićev pobegao u Istanbul avionom sa svojim pasošem!
Foto: Mup

Međunarodna potraga zbog ubistva

INTERPOL RASPISAO CRVENU POTERNICU: Marko Milićev pobegao u Istanbul avionom sa svojim pasošem!

Crna Hronika -
Milićev će biti uhapšen gde god bude identifikovan, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova

BEOGRAD - Po nalogu srpskog suda Interpol je raspisao crvenu poternicu za Markom Milićevim, osumnjičenim za ubistvo Luke Jovanovića na Brankovom mostu.

- Za Markom Milićevim, koji se sumnjiči da je 25. jula 2014. godine vozilom „mini kantrimen” udario Luku Jovanovića koji je potom preminuo, raspisana je crvena poternica Interpola, što znači da će biti uhapšen gde god bude identifikovan. Ministarstvo unutrašnjih poslova blisko sarađuje sa Interpolom kako bi osumnjičeni što pre bio priveden pravdi - saopštio je MUP tokom večeri.

Milićev se nalazi u bekstvu, pošto je 10. avgusta letom za Istanbul u 12.25 sati, sa svojim pasošem napustio zemlju. Imao je avionsku kartu u jednom pravcu. Milićev je osumnjičen da je, nakon što je svojim automobilom "katrimen" usmrtio Luku Jovanovića 25. jula na Brankovom mostu, sa prijateljima pobegao sa lica mesta, a 15 dana kasnije i iz zemlje.

Marko Milićev
Marko Milićev

Sudija za prethodni postupak počeo je da saslušava pet osumnjičenih prijatelja Marka Milićeva povodom predloga tužilaštva da im se odredi pritvor, dok je taksisti Saši Jankoviću pritvor određen juče.Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Marko Milićev biti uhapšen i da je policija obavila odličan posao."Kad Interpol raspiše poternicu on ne može da se sakrije, našli smo gospodina Šarića, nemojte da brinete. Imaćemo čoveka za nekoliko dana, važno je da je slučaj razrešen", rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

On je rekao da je policija pokazala da je država jača od svih i da radi svoj posao na odlučan i odgovoran način.U Srbiji se uvek javljaju teorije zavere, dodao je, navodeći da je pre dva dana morao da odgovara na pitanja da li je to uradila Snežana Divac, što su pojedinci iskoristili da tvrde kako su upravo oni zaslužni što je otkriven počinilac. "Da li stvarno mislite da je Zoran Živković naterao državu da uradi nešto", rekao je Vučić i dodao, "pa to stvarno nema smisla".

On je, međutim, zabrinutiji zbog druge stvari, a to je, kako je naveo, fenomen da je nekoliko ljudi znalo šta se desilo, a da su krili počinioca, odnosno ništa o tome nisu javili."Čemu to vodi. U šta smo se pretvorili", zapitao je Vučić i ponovio da je to stvar koja ga mnogo više muči i brine nego to da li će policija uraditi svoj posao - a hoće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track