METOHIJA: Pucanj na kuću Srbina povratnika
Foto: Reuters

Napad u selu Šaljinovica

METOHIJA: Pucanj na kuću Srbina povratnika

Crna Hronika -
Vidi se da je kuršum prošao kroz prozor, vrata i završio u kupatilu. Tomislav Dabetić i njegova supruga Vesna u trenutku napada nisu bili u kući a pucanj su čule njihove komšije

ISTOK - Član privremenog organa opštine Istok Vukomir Đurić izjavio je danas da su nepoznati napadači pucali na kuću jedne srpske povratničke porodice u selu Šaljinovica u Metohiji ali da povređenih na sreću nije bilo.

Đurić je rekao da se incident dogodio u petak u poslepodnevnim satima kada je nepoznati napadač pucao na kuću porodice Dabetić koja se u trenutku incidenta nije nalazila kući. “Vidi se da je kuršum prošao kroz prozor, vrata i završio u kupatilu. Tomislav Dabetić i njegova supruga Vesna u trenutku napada nisu bili u kući a pucanj su čule njihove komšije”, rekao je Đurić.

On je dodao da je slučaj prijavljen Kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj naglasivši da je incident izazvao uznemirenje povratnika u ovom i susednom selu Osojane. “Ovaj incident uznemirio je sve nas ovde i ovo je otprilike pucanj na sve nas i na povratnike i na sve one koji žele da se vrate. Uznemireni smo tim pre što je ovo bio napad na porodicu koja nikome nikada nije naudila”, rekao je Đurić.

U selu Šaljinovica u opštini Istok u Metohiji živi desetak srpskih povratničkih porodica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja