JUNAČINA: OVO JE MARKO Mladić koji je tri devojke spasao od ludog napadača!
Foto: Marina Lopičić

HRABAR: Marko Jović odbranio prolaznice

JUNAČINA: OVO JE MARKO Mladić koji je tri devojke spasao od ludog napadača!

Crna Hronika -
Video sam da čovek, viši od mene za dve glave, udara ženu pesnicom i bez razmišljanja skočio na njega, rekao Marko Jović

BEOGRAD - Video sam kako krupan čovek, visok skoro dva metra, udara ženu nasred ulice. Iako je napadač bio skoro pola metra viši i pedeset kila teži od mene, bez razmišljanja sam mu prišao i povukao ga za ruku! Nisam mislio o sebi ni o tome da li je naoružan i hoće li će me prebiti. Samo sam hteo da pomognem jer mi je neshvatljivo da muškarac udara ženu.Ovo je za Kurir rekao Marko Jović (33) iz Borče, koji je u sredu ujutru odbranio službenicu Vlade Srbije Tamaru Milošević Grbić (39), pomoćnicu direktora Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, koju je kod tržnog centra „Ušće“ pesnicom udarao Ninoslav T. (39). Napadač je pre toga pesnicom udario Jelenu L. (33) i Sandru K. (24), kojima je povredio oko i usnu. Marko se slučajno zatekao kod „Ušća“ i sprečio napadača da povredi još nekoga.Krvava šakaJović kaže da je najpre video da jedna devojka leži na trotoaru, a druga na pešačkom prelazu.- Mislio sam da im je pozlilo, ali onda je pored mene prošao neki čovek, prišao Tamari i udario je u vrat! Odmah sam prišao i uhvatio ga za ruku. Tada sam video da mu je pesnica umotana u salvetu natopljenu krvlju. Očekivao sam da će i mene udariti, ali on me je samo izbezumljeno pogledao i pobegao - priča Marko.Hrabri mladić je krenuo za napadačem i sve vreme je bio na vezi s policijom.

Lagao policajce

- Napadač, viši od 190 centimetara i teži od 100 kilograma, išao je ka Palati Srbija i sve vreme se osvrtao da vidi da li idem za njim. Nije progovorio ni reč i videlo se da nije sav svoj - kaže Marko.Policija je ubrzo uhapsila Ninoslava T.- Sve vreme je tresao glavom, a delovao je jezivo. Čim mu je ruka bila okrvavljena, znači da je baš jako udarao te žene - kaže Marko.Jović se seća da je napasnik pokušao da obmane policajce prilikom hapšenja.- Pitali su ga gde je povredio ruku, a on je rekao da je pao. Hteo je da sakrije da je, osim Tamare, povredio još dve devojke - priča Marko.On kaže da bi uvek zaštitio bilo kog čoveka u nevolji.- Ne smatram da sam uradio veliku stvar. Imam društvenu odgovornost, ljudskost i saosećanje i normalno je da pomognem, a ne da okrećem glavu i pravim se da ne vidim nasilje - kaže Marko Jović.

Žrtva... Tamara Milošević
Žrtva... Tamara Milošević

ZahvalnostTAMARA SEJAVILA MARKUTamara Milošević Grbić i lično je zahvalila svom spasiocu.- Čuli smo se telefonom i rekla sam mu da sam mu neizmerno zahvalna. Nažalost, odmah posle napada morala sam da otputujem službeno na jug Srbije, pa nismo bili u mogućnosti da se vidimo, ali čim se vratim u Beograd, pozvaću ga na kafu da mu lično zahvalim - rekla je Tamara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track