UBISTVO NA BRANKOVOM MOSTU: Vozač kantrimena Marko Milićev uhapšen u Kini!

Priveden Lukin ubica

UBISTVO NA BRANKOVOM MOSTU: Vozač kantrimena Marko Milićev uhapšen u Kini!

Crna Hronika -
Marko Milićev osumnjičen da je 25. jula na Brankovom mostu „mini-kuper kantrimenom“ oborio i usmrtio Luku Jovanovića (21), uhapšen je u Kini

Marko Milićev osumnjičen da je 25. jula na Brankovom mostu "mini-kuper kantrimenom“ oborio i usmrtio Luku Jovanovića (21), uhapšen je u Kini, saznaje Kurir.

Konferencija za novinare ovim povodom je zakazana za 18.45.

Srbija će tražiti od Kine izručenje Marka Milićeva osumnjičenog za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je usmrćen Luka Jovanović 25. jula, na osnovu zakonskih propisa i reciprociteta.U Ministarstvu pravde rečeno da s obzirom da ne postoji bilateralni ugovor između Srbije i Kine o ekstradiciji, biće primenjen princip uzajamnosti.Profesor krivičnog procesnog prava na pravnom fakultetu u Beogradu Milan Škulić ukazao je da se kada ne postoji ugovor o ekstradiciji , kao u ovom slučaju sa Kinom, sprovodi se takozvana zakonska ekstradicija po pravilima predviđenim zakonima Srbije i Kine."To znači da ćemo naš zahtev za izručenje osumnjičenog podneti u skladu sa našim odredbama o međunarodnoj pravnoj pomoći uz dokaze koji potvrđuju da je traženo lice izvršilo krivično delo", naveo je profesor.Kina s druge strane, razmatrajući naš zahtev postupa po svojim zakonima, i ukoliko utvrdi da su ispunjeni njeni zakonski uslovi za izručenje traženog lica, izručiće ga Srbiji. Pošto nema posednih ugovornih pravila o izručenju dve države u ovom slučaju se ne može procenjivati u kom roku bi Milićev mogao da se nađe u Srbiji, jer Kina nije vezana nikavim rokovima, osim onih na koje budu upućivali kineski zakoni."Milićev je 10. avgusta s beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ otputovao u Istanbul, odakle je nestao već 13. avgusta. Utvrđeno je da je on iz Turske odleteo za Hongkong, odakle je otišao u centralnu Kinu. Milićev je najpre lociran na aerodromu u Hongkongu, a njegovo kretanje je pomno praćeno i utvrđeno je da se sada nalazi u centralnoj Kini", rekao je svojevremno naš izvor.

"Verovatnije je da mu u skrivanju pomažu rođaci ili prijatelji. On nije kriminalac velikog kalibra da bi ga čuvala tamošnja mafija", rekao je nedavno za naš list bivši funkcioner DB Božidar Spasić.

Spasić ističe da je teško skrivati se u Kini, ali navodi da to nije nemoguće.

Saputnice Marka Milićeva iz „kantrimena“, kao i njegov kum Bratislav Vesović, podsetimo, sumnjiče se za pomaganje počiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Oni su uhapšeni 18. avgusta i od tada su u pritvoru, kao i Dana Manevski, Bojana Petrović, zatim Nikola Lepen i taksista Saša Janković, koji je pomagače prevezao do Zvezdare. Jedini koji još izmiče poteri je vozač „kantrimena“ Milićev, koji je najverovatnije utočište pronašao u Kini."Tamara Bogdanović i Milica Novaković su od hapšenja 18. avgusta, pa sve do pre dva dana tvrdile da ne poznaju Milićevljevog kuma Vesovića. Međutim, na novom saslušanju pred tužiocem, tokom kog su odlučile da „otvore dušu“, one su priznale da poznaju ovog mladića i prepoznale ga na fotografijama. Juče su se, prvi put otkako su pritvoreni, ponovo susrele „oči u oči“ sa njim i ponovile bez dileme da je to čovek koji je došao da Milićevu „pomogne“ da sakrije tragove posle nesreće na Brankovom mostu", kaže izvor Kurira.

Milica Novaković (23), koja se tereti kao saučesnik Marka Milićeva, pred sudom je otkrila da poseduje video snimak nesreće na Brankovom mostu! Na saslušanje u Treće osnovno tužilaštvo danas su iz, na sopstveni zahtev, iz CZ dovedene Novakovićeva i Tamara Bogdanović!"Mojim telefonom fotografisali smo se i snimali. Posedujem dva video snimka, od dve i 20 sekundi. Na njima se ništa ne vidi, ali se čuju naši glasovi u trenutku posle udarca. Na snimku, koji sam obrisala sa telefona, a prebacila na USB, pa mogu da Vam ga dostavim, čuje se kako ja vičem: "Stani, stani". Čuje se i kako Tamara kaže: "Uspori" - obelodanila je osumnjičena Milica Novaković.Kako je ispričala, na njihove molbe da stane, Marko Milićev je odgovorio:- Ne mogu da stajem, idemo! - i produžio dalje.

http://www.youtube.com/watch?v=P-5BQofKMQQ

(EPK/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track