ADVOKAT DARIJANA MUSIĆA: Tražićemo poništenje presude i istinu
Foto: Facebook

Slučaj ubistva manekenke

ADVOKAT DARIJANA MUSIĆA: Tražićemo poništenje presude i istinu

Crna Hronika -
Advokat odbrane Dragan Palibrk rekao je danas da je odbrana žalbom tražila da se prvostpena presuda ukine zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka zbog kojim ni tokom dva suđenja nije utvrđeno ni pola istine o tom slučaju

BEOGRAD - Apelacioni sud u Novom Sadu razmatraće sledeće sedmice, 12. septembra žalbu odbrane na presudu kojom je Darijan Musić osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo svoje dugogodišnje devojke Vladislave Červenko.

Musićev branilac advokat Dragan Palibrk rekao je danas da je odbrana žalbom tražila da se prvostpena presuda ukine zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka zbog kojim ni tokom dva suđenja nije utvrđeno ni pola istine o tom slučaju.

"U žalbi smo ukazali na niz nedostataka i predložili da Apelacioni sud otvori glavni pretres (suđenje) i u pravničkoj atmnosferi donese odluku", naveo je Plaibrk.

Advokat je podsetio da su i prva pravostepena presuda, kojom je Musić bio osuđen na 35 godina zatvora, a Apelacioni sud je ukinuo i naložio novo suđenje i druga na koju je uložena ova žalba, donete pod velikim medijskim pritiskom na sud, radi, kako je naveo, zadovoljenja javnog mnjenja.

Palibrk očekuje otvaranje glavnog pretresa i izvođenje svih neophodnih materijalnih dokaza radi utvrđivanja cele istine o tom slučaju, uz kako je naveo, nadu se da će se pred tim visoko autoritativnim sudom suđenje sprovesti po važećim zakonima naše države, a ne po zakonima linča.

Musić je u junu, posle ponovljenog suđenja, osuđen u Višem sudu u Novom Sadu na 40 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo sa predumišljajem, jer je prema oceni tog suda, sud bio svestan svojih postupaka dok je devojci nanosio najmanje 50 udaraca.Tokom suđenja na osnovu iskaza veštaka utvrđeno je da je devojka umrla najmanje 10 minuta nakon nanošenja povreda opasnih po život, pri čemu je trpela bolove koje su veštaci, na skali od jedan do 10 ocenili sa 10.

Musić je Vladislavu Červenko pretukao na smrt 12. novembra 2012. godine u svom stanu na Limanu II.Telo devojke pronađeno je na podu spavaće sobe stana sa mnogobrojnim povredama.Bili su u sedmogodišnjoj vezi pre nego što se dogodio ovaj zločin. Musić je tokom sudenja tvrdio da ga je Vladislavu mnogo voleo i da se ne seća tog događaja jer je bio pijan i drogiran. U odbrani je takođe naveo, da je tek kada se ulogovao na fejsbuk video na Vladislavinom profilu poruke „počivaj u miru" i tada je shvatio da je ona mrtva.Uhapšen je nakon nekoliko dana od ubistva u Kosovskoj Mitrovici, odakle je prebačen u Novi Pazar, pa u Novi Sad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track