Bračni par izgoreo u požaru

Porodična tragedija u Aranđelovcu

Bračni par izgoreo u požaru

Crna Hronika -
Radenko (84) i njegova supruga Natalija (80) Mijatović stradali dok su palili đubre na njivi pored svoje kuće, koja se nalazi u selu Ranilović kod Aranđelovca

ARANĐELOVAC - Kobni rad na njivi!

Radenko (84) i njegova žena Natalija (80) Mijatović prekjuče po podne stradali su u požaru u selu Ranilović,nadomak Aranđelovca, dok su palili đubre kraj kuće.
Prema rečima Radiše Stanića, njihovog prvog komšije, supružnici su krčili njivu kad se odjednom začulo Natalijino zapomaganje:

Ćerka: I braća su mi umrla

- Ne znam šta se ovo dešava! Pre četiri meseca brat mi je umro od infarkta, drugi brat mi je od iste bolesti preminuo u 33. godini. Evo, sad sam ostala i bez roditelja. Bili su u braku 63 godine i zajedno su i umrli. Pitam se ima li kraja tragedijama u našoj porodici - isprekidano priča očajna Mila Bulatović, Radenkova i Natalijina ćerka.
- Moj sin Rajko odmah je otrčao do njih! Video je Nataliju kako gori! Uspeo je da je izvuče iz vatre, koja je već bila zahvatila njeno telo, ali bilo je prekasno jer je ona skoro istog sekunda pala mrtva - priča Stanić, koji je i sam pomagao u gašenju vatre.
- Plamen se dizao do neba! Pošto nismo videli Radenka, nadali smo se da je on negde u kući. Njegovo ugljenisano telo pronašli smo kasnije na zgarištu. Bilo je strašno. Jadan on. Još mi je pred očima ta slika - kaže Stanić.
Dok su pokušavali da spasu komšije, Rajko je zadobio opekotine ruku.
Prema prvim informacijama, požar je, najverovatnije, izbio zato što su Radenko i Natalija zapalili mnogo plastičnih flaša.
- Danima su se spremali da upale đubre i svi smo ih upozoravali da budu oprezni s flašama, pošto gore ko papir, ali nije vredelo - priča vidno potresen komšija stradalih Mijatovića.
(B. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track