Navijaču Bojanu Hrvatinu prepolovljena kazna za ubistvo
Foto: KURIR

Smanjenje kazne

Navijaču Bojanu Hrvatinu prepolovljena kazna za ubistvo

Crna Hronika -
Bojanu Hrvatinu koji je 4. avgusta 2005. godine ubio navijača Voždovca Bojana Majića Apelacioni sud smanjio kaznu sa 30 na 15 godina zatvora

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je prepolovio kaznu navijaču Rada Bojanu Hrvatinu sa 30 godina na 15 godina zatvora zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, 4. avgusta 2005. godine, dok je ostalu trojicu optuženih oslobodio optužbe za učestvovanje u tuči zbog zastarelosti.

Apelacioni sud je u odluci o smanjenju kazne naveo da će i kazna od 15 godina u dovoljnoj meri uticati na Hrvatina da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela.

U obrazloženju odluke objavljene na sajtu suda navodi se i da je Apelacioni sud imao u vidu da "na strani okrivljenog nije bilo otežavajućih okolnosti".

Hrvatin je 7. juna 2011. godine pred Višim sudom u Beogradu na ponovljenom suđenju osuđen na 30 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Za krivično delo učestvovanje u tuči Aleksandar Kovačević osuđen je na osam godina i 11 meseci, a Goran Pantelić i Aleksandar Pavlović na po godinu dana zatvora.

Hrvatin je i na prvom suđenju u decembru 2009. godine osuđen na 30 godina zatvora, dok je Kovačević osuđen na tri godine, Pantelić na dve i po godine, a Pavlović na godinu dana zatvora, ali je ta presuda ukinuta.

Četvorica navijača Rada su 4. avgusta 2005. godine na železničkoj stanici u beogradskom naselju Rakovica naoružani noževima, šipkama i kamenicama ušli u voz, znajući da su u vozu navijači Voždovca, a Hrvatin je Majića ubio sa tri uboda nožem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track