AKTER KRVAVOG PIRA: Streljao mi je oca, čudo je kako sam ja preživeo
Foto: Zorana Jeftić

Pucao prijatelju u grudi, pa se ubio

AKTER KRVAVOG PIRA: Streljao mi je oca, čudo je kako sam ja preživeo

Crna Hronika -
Zoran Nikolić gledao kako Vojin Nikolić (59) hladnokrvno puca u njegovog oca Milenka (55), nakon čega je ka njemu ispalio četiri hica. Srećom, promašio je

PARAĆIN - Vojin Nikolić (59) iz Paraćina ubio je hicem iz pištolja prijatelja Milenka Nikolića (55) iz sela Šaludovac, a potom izvršio samoubistvo. Samo pukom srećom Milenkov sin Zoran (34) preživeo je krvavi pir, uprkos tome što je ubica ka njemu ispalio četiri hica.Krvavi zločin odigrao se oko četiri sata ujutru, nasred ulice u Paraćinu. Prema prvim informacijama, Nikolić je okrivio prijatelja jer mu je policija dva dana ranije oduzela oružje. Naime, 2012. u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta u šljunku ispred Milenkove vikendice bio je povređen njegov unuk, a Vojin je zbog tog događaja prošle srede trebalo da ide na poligrafsko testiranje. Međutim, pošto je to odbio, u petak mu je oduzeto oružje, a on je za sve okrivio Milenka.

1. Svirepo... Ovde je Vojin ubio Milenka
1. Svirepo... Ovde je Vojin ubio Milenka

- Verovatno je zbog toga bio revoltiran jer je bio strastveni lovac. Posle je rekao da će ove nedelje ipak ići na testiranje. Međutim, u subotu uveče pozvao je mog oca i rekao mu da će po njemu poslati neku kesu svojoj supruzi, koja radi u Austriji - priča potreseni sin Zoran.Zoran je juče rano ujutru vozio oca do Paraćina, odakle je trebalo autobusom da vozi putnike do Austrije.- Kad smo stigli do Davidovca, otac je pozvao Voju, koji mu je rekao da će ga čekati na ulasku u grad. Pitao ga je da li ga ja vozim. Ubrzo sam video Vojin parkirani džip i zaustavio sam se pored njega. Otac i Voja su izašli iz vozila. Tata ga je pitao: „Gde si, Vojo, je l‘ samo ta kesa?“ On mu je odgovorio potvrdno, pružio mu je kesu i potpuno mirno pucao mu u grudi - priča Milenkov sin.U sledećem trenutku Vojin je uperio pištolj ka Zoranu, a metak mu je proleteo pored glave i zakucao se u vrata kola.

2. Presudio sebi... Mesto na kojem je Vojin pucao sebi u glavu
2. Presudio sebi... Mesto na kojem je Vojin pucao sebi u glavu

- Istrčao sam iz auta, a on je ispalio još tri hica ka meni. Potom je seo u kola i odvezao se. Odmah sam pozvao policiju i pritrčao ocu, ali je već bio mrtav - plačući priča Zoran.Policija je odmah krenula u potragu za Vojinom, a njegovo telo nađeno je tri sata kasnije kod stare Hitne pomoći. Utvrđeno je da je pucao sebi u glavu.

Žrtva... Milenko Nikolić
Žrtva... Milenko Nikolić

IstragaOSTAVIO OPROŠTAJNO PISMO?Kako nezvanično saznajemo, Vojin Nikolić navodno je ostavio oproštajno pismo, u kojem je naveo da nema nikakve veze s bombama koje su bile postavljene ispred Milenkove vikendice. Inače, iza njega su ostale dve ćerke i supruga.

Milenko bio profesionalni vozačGODINAMA SE DRUŽIO S UBICOMMilenko Nikolić je u Austriji vozio kamion, a svakog vikenda autobusom je prevozio putnike iz Srbije u Austriju i obratno.- Moj otac i Voja su se godinama družili, dolazio je kod mene, spavao u našoj vikendici - u neverici priča Zoran.Komšije kažu da je Milenko bio vredan i radan čovek, koji je radio sve kako bi porodici priuštio što bolji život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track