RAT NA ULICAMA BARA: Osmanagić ubijen pred sinom (2) i najboljim prijateljem!
Foto: Rtcg

Krvoproliće u Crnoj Gori

RAT NA ULICAMA BARA: Osmanagić ubijen pred sinom (2) i najboljim prijateljem!

Crna Hronika -
Armin Muša Osmanagić upucan ispred kafea „Savoja“, posle čega je došlo i do pucnjave u kafiću rođaka Darka Šarića

BAR - Vođa crnogorskog kriminalnog klana Armin Muša Osmanagić ubijen je juče u 13.15 sati ispred kafea „Savoja“ u centru grada. Njega je snajperista pogodio u stomak dok je sedeo ispred kafića. U pucnjavi je ranjen i konobar kafića.

Zrno, koje je prošlo kroz njegovo telo, zarilo se u ruku konobara restorana Zorana Macavare iz Kninske Krajine, koji je zbog povrede juče zadržan na lečenju. Očevici ubistva ispričali su da je Baranin kao pokošen pao na ulazu u baštu restorana, na pola metra od dvogodišnjeg sina i najboljeg prijatelja Andrije Mrdaka.Kad je policija stigla na mesto događaja, Osmanagić je davao znake života, ali preminuo je na putu do bolnice. U kakvom stanju je ranjeni konobar, nije poznato.

Armin Muša Osmanagić
Armin Muša Osmanagić

Druga pucnjavaSamo 15 minuta posle ove pucnjave usledio je napad iz vatrenog oružja u strogom centru grada. Jedan mladić, nezvanično Osmanagićev saradnik Jovan Klisić, uleteo je na terasu kafea „La eskvina“ i uz psovke zapucao na grupu mladića koji su, navodno, pripadnici klana suprotstavljenog Osmanagićevoj grupi. Vlasnik kafea „La eskvina“ je Jovo Ðurović, vođa drugog barskog klana i bliski rođak Darka Šarića. Kako se pretpostavlja, dva klana su u sukobu.U drugoj pucnjavi, kako prenose crnogorski portali, niko nije povređen.Policija je Armina Mušu Osmanagića označila kao vođu drugog po snazi barskog klana. U žižu javnosti dospeo je 2004, kada ga je tadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mićo Orlandić označio kao jednog od učesnika ubistva urednika Dana Duška Jovanovića.Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić osumnjičeni su za pranje novca.IspitivanKad je pre dve godine policija počela da ispituje njegov rad, Osmanagić je izjavio da nema ništa protiv tih istraga.- Tačno je da policija kontroliše moj porodični biznis, od kojeg živim. Bavim se legalnim poslovima, ne prodajem drogu, ne ubijam ljude i nemam ništa protiv da se takve finansijske kontrole obavljaju konstantno. Koristim isključivo telefon koji je registrovan na moje ime. Ne putujem s lažnim pasošima - kazao je tada Osmanagić.

Snimak ranijeg hapšenja... Ubijeni Armin Osmanagić
Snimak ranijeg hapšenja... Ubijeni Armin Osmanagić

AkcijaPRETRESANI KAFIĆI U VLASNIŠTVU MAFIJEU avgustu ove godine Posebna i Specijalna antiteroristička jedinica pretresala je lokale za koje je pretpostavljala da su u vlasništvu mafijaških bosova. Uniformisani specijalci posebno su pretresali lokale Armina Osmanagića i one u vlasništvu porodice pokojnog Luke Ðurovića. Tada je zaplenjeno samo nekoliko suzavaca i nekoliko pištolja.

ČinjeniceO KLANOVIMA U BARU- U ovom crnogorskom gradu nekad je operisalo šest mafijaških klanova- Ove godine policija je identifikovala tri klana- Na čelu najmoćnijeg navodno stoji Veselin Bujić, naslednik Luke Ðurovića. Oni su deo organizacije Luke Bojovića- Na čelu drugog po snazi klana bio je Armin Muša Osmanagić- Policija kao vođe trećeg po snazi klana spominje braću Stojana i Vladu Sekulovića iz Sutomora

http://www.youtube.com/watch?v=mGG8uxfw85U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track