SLUČAJ IVANOVIĆ ( NAŠI): Štrajk advokata odložio početak suđenja!
Foto: Beta

Objavljivanje spiska

SLUČAJ IVANOVIĆ ( NAŠI): Štrajk advokata odložio početak suđenja!

Crna Hronika -
Sledeći termin za suđenje određen je 30. oktobar jer je u toku štrajk advokata

BEOGRAD - Početak suđenja članu organizacije "SNP Naši" Ivanu Ivanoviću zbog objavljivanja na Internetu spiska "30 najvećih srbomrzaca", odložen je danas u Višem sudu u Beogradu zbog štrajka advokata.

Sledeći termin za suđenje određen je 30. oktobar.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal podnelo je optužni predlog protiv Ivanovića jer je na sajtu "SNP Naši" krajem marta ove godine objavio spisak "30 najvećih srbomrzaca izdajnika među javnim ličnostima".

Optužnim predlogom Ivanović se tereti za krivično delo rasna i druga diskriminacija.Tokom istrage Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal saslušalo je brojne ličnosti pomenute na Ivanovićevom spisku.

O svojoj ugroženosti spiskom pored ostalih su svedočili "srbomrzci" glumica Mirjana Karanovića, njen kolega Nikola Đuričko, reditelj Gorčin Stojanović, bivši savetnik predsednika republike Nebojša Krstić, Srbijanka Turajlić, pokojni Mirko Đorđević i drugi...Ivanović je bio uhapšen 7. aprila, ali je nakon dva dana pušten iz pritvora pošto je usvojena žalba njegovog advokata na rešenje o određivanju pritvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track