Bojović povezan sa ubistvom Jurišića?!

Istraga španske i srpske policije

Bojović povezan sa ubistvom Jurišića?!

Crna Hronika -
DNK analiza kostiju nađenih u Španiji, u reci Manzanares, biće gotova za nekoliko dana i tek tada će se znati da li ti ostaci pripadaju Milanu Jurišiću

BEOGRAD - Istraga!DNK analiza kostiju Milana Jurišića Jureta još nije gotova, saznaje Kurir u vrhu MUP Srbije. Kako navodi naš sagovornik, rezultati bi trebalo da budu gotovi za nekoliko dana.- DNK uzorci uzeti su od svih članova porodice Milana Jurišića i na osnovu njih će biti utvrđeno da li kosti nađene u reci Manzanares zaista pripadaju Jurišiću - kaže sagovornik Kurira iz vrha MUP Srbije.Inspektori španske kriminalističke policije imali su u ponedeljak sastanak s čelnicima kriminalističke policije MUP Srbije i Policijske uprave za Beograd. Oni su došli kako bi razmenili informacije i dogovorili se o daljem toku istrage.- Skupljaju se dokazi koji Luku Bojovića povezuju sa ubistvom Jurišića. Detalji te istrage zasad su tajna - kaže sagovornik Kurira.Istovremeno, putem međunarodne pravne pomoći srpski MUP je zatražio od španskih kolega pismo koje je nađeno u stanu u Madridu u kom se krio Luka Bojović. U tom pismu je, navodno, opisano kako je Jurišić ubijen, a kasnije samleven.- Tek kada to pismo dođe u naše ruke, imaćemo više informacija. Nije isključeno da ćemo ponovo otići u zatvor i razgovarati sa Sretkom Kalinićem, koji je prvi dao informacije o ubistvu Milana Jurišića kad je 2010. godine uhapšen u Hrvatskoj - kaže izvor Kurira iz MUP Srbije.

Informacije o Ninoslavu KonstantinovićuOperativci srpske kriminalističke policije kroz nekoliko dana će se ponovo sastati sa španskim kolegama:- Tada bi trebalo da imamo detaljnije informacije o ubistvu Milana Jurišića Jureta, ali i o Ninoslavu Konstantinoviću. „Zemunci“ su važna karika u trgovini narkoticima, pa očekujemo da ćemo preko njih otkriti vezu s južnoameričkim narko-dilerima. Poznato je da je Španija doskora bila utočište dilerima koji su prebacivali kokain iz Južne Amerike u Španiju. Osim Luke Bojovića, na tom putu kokaina postoji veza i s Darkom Šarićem - kaže sagovornik Kurira iz MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track