Joca Amsterdam iz zatvora pretio Karamarku

Joca Amsterdam iz zatvora pretio Karamarku

Crna Hronika -
Ministar MUP Hrvatske Ranko Ostojić izjavio da je "srpska mafija" pretila njegovom prethodniku Tomislavu Karamarku
ZAGREB - Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je da zna da je "srpska mafija" pretila njegovom prethodniku na tom mestu Tomislavu Karamarku.
Ostojić je novinarima u Zagrebu rekao da se svaka pretnja mora proceniti, ali nije želeo da odgovori na pitanje da li su te pretnje ozbiljne.
Prema pisanju zagrebačkog Večernjeg lista, Sreten Jocić - "Joca Amsterdam", optužen za ubistvo novinara i suvlasnika zagrebačkog nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića, iz zatvora je pretio smrću bivšem hrvatskom ministru.
Karamarko je jedan od kandidata za predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).
Ta je informacija pre nekog vremena prosleđena hrvatskoj policiji i Sigurnosnoj obaveštajnoj agenciji (SOA), a utvrđeno je da je informacija pouzdana, piše zagrebački dnevnik.
Zbog toga je sačinjen popis osoba koje bi hrvatska policija trebalo da drži pod kontrolom.
Policija i bezbednosne službe u tom slučaju sarađuju s kolegama iz Srbije, a, kako piše Večernji list, rezultati te istrage možda bi mogli da bace novo svetlo na nedavni pokušaj bekstva iz zatvora Sretka Kalinića - "Zveri" i Željka Milovanovića.
Jocić je i tokom suđenja optužio Karamarka da stoji iza ubistva Pukanića što je bivši hrvatski ministar unutrašnjih poslova nazvao "budalaštinama".

Ostojić: Beneta izvršio samoubistvo

Ministar Ostojić je rekao novinarima i da je internom istragom utvrđeno da je bivši pripadnik specijalne policije Igor Beneta počinio samoubistvo.
Beneta je jedan od trojice bivših specijalaca optuženih za ratni zločin u selu Grubori kod Knina posle akcije "Oluja" avgusta 1995. kada je ubijeno šestoro srpskih civila.
Njegovo telo je nađeno prošle godine obešeno u šumi na području Zadra.
Iako je policija saopštila da je on počinio samoubistvo, pojedni hrvatski mediji su spekulisali da je Beneta ubijen da ne bi svedočio protiv svojih saboraca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track