Najnovije vesti

GOVOR MRŽNJE PREMA LGBT POPULACIJI: Policija podnela krivične prijave!
Foto: Kurir

Prevencija pred Paradu ponosa

GOVOR MRŽNJE PREMA LGBT POPULACIJI: Policija podnela krivične prijave!

Crna Hronika
Prema rečima sekretara MUP Milorada Todorovića, MUP svakodnevno kontaktira sa organizatorima Parade ponosa i preduzimaju se preventivne radnje, kako bi parada bila održana u nedelju, 28. septembra

BEOGRAD - Služba za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije utvrdila je 39 počinilaca pretnji organizatorima Parade ponosa i govora mržnje preko društvenih mreža, a protiv osam osoba podnete su krivične prijave, izjavio je danas sekretar MUP-a Milorad Todorović.

Todorović je, na zajedničkoj sednici skupštinskih odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i evropske integracije, rekao da za ostale tužilac definiše krivično delo koje su počinili.

Prema njegovim rečima, MUP svakodnevno kontaktira sa organizatorima Parade ponosa i preduzimaju se preventivne radnje, kako bi parada bila održana u nedelju, 28. septembra, kako je i najavljeno.

"Policija je tu da omogući bezbednost svih gradjana i ja se nadam, kao pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, da ćemo imati Paradu ponosa u nedelju", rekao je Todorović.

On je primetio da su "sve oči pred Paradu ponosa uperene u MUP", ali da, prema njegovom mišljenju, to ministarstvo nije ključni akter i donosilac odluke.

Todorović je dodao i da će MUP uskoro pripremiti novi zakon o okupljanju gradjana, u čiji nacrt se trenutno ugradjuju sugestije Evropske komisije i Venecijanske komisije.

( Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...