Bulić poslao bombu Piksiju?

Pritvor za fudbalskog funkcionera

Bulić poslao bombu Piksiju?

Crna Hronika -
Aca Bulić, vlasnik „Ruskog cara“ i FK Železnik, uhapšen pod sumnjom da je organizovao napad na Stojkovićevu kuću. Policija podnela prijavu za posedovanje droge
1 / 4
BEOGRAD - Munjevito!
Dragan Aca Bulić (38), vlasnik „Ruskog cara“ i bivši potpredsednik Zajednice klubova Superlige, uhapšen je juče ujutru u svom stanu u Novom Beogradu zbog sumnje da je umešan u bombaški napad na kuću Dragana Stojkovića Piksija, koji je Buliću, navodno, dugovao novac! Međutim, posle saslušanja policija je protiv Bulića napisala samo krivičnu prijavu zbog posedovanja manje količine kokaina!
Ministar požurio
Informaciju da je Bulić uhapšen zbog organizovanja napada na slavnog fudbalera prvi je saopštio ministar policije Ivica Dačić.
- Vlasnik Železnika Dragan Aca Bulić i još trojica članova njegove grupe uhapšeni su zbog sumnje da su organizovali bombaški napad na kuću Dragana Stojkovića Piksija u Nišu. Osim Bulića, zbog organizovanja napada na kuću Stojkovića 24. februara uhapšeni su Saša Vranić (32), Nikola T. i Zoran A., kao i Igor Dragojević (35), koji je osumnjičen da je neposredni izvršilac dela, a traga se za Markom P., inače pripadnikom klana Kristijana Golubovića, koji je drugi osumnjičeni za bacanje bombe - izjavio je najpre ministar Dačić.
Ipak, prvi čovek srpske policije nekoliko sati kasnije ublažio je svoju izjavu!
- Policija ima saznanja i određene sumnje o povezanosti Dragana Ace Bulića i ostalih uhapšenih s bombaškim napadom na kuću nekadašnjeg reprezentativca Dragana Stojkovića u Nišu. Oni su privedeni, a kako će se stvari dalje odvijati, zavisi od istrage. Zasad postoji samo sumnja - rekao je Dačić.
Dva telohranitelja
Bulić je uhapšen juče ujutru u munjevitoj akciji koju je izvelo osam pripadnika Interventne jedinice 92 beogradske policije. Ispred ulaza zgrade u Bulevaru Arsenija Čarnojevića savladan je A. K. (38), pripadnik Bulićevog obezbeđenja, koji nije stigao da javi da su policajci ispred zgrade.
- Četvorica policajaca ostala su ispred zgrade, dok su preostali brzo utrčali u stan i tamo zatekli još jednog pripadnika obezbeđenja, N. Ž. (40). Kad je Bulić ugledao specijalce, šokirao se! Pokušao je da pregovara, ali policajci su mu stavili lisice na ruke, oborili ga i odmah priveli u stanicu na ispitivanje. Pretresli su mu i stan i našli manju količinu supstance za koju sumnjamo da je droga - kaže naš sagovornik.
Posle saslušanja, policija je odredila pritvor Aci Buliću, Saši Vraniću, kod kojeg je nađeno 40 metaka, kao i Igoru Dragojeviću, koji se tereti da je bacio bombu u dvorište Piksijeve porodične kuće, dok su svi ostali pušteni na slobodu!
Podsetimo, na kuću Dragana Stojkovića u niškom naselju Pasi poljana bačena je bomba 23. februara. U eksploziji niko nije povređen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track