SPASIOCI NE ODUSTAJU: Nema znakova od zatrpanog rudara Željka
Foto: Privatna Arhiva

Strepnja u Rembasu

SPASIOCI NE ODUSTAJU: Nema znakova od zatrpanog rudara Željka

Crna Hronika -
Radi se bez prestanka, od početka je angažovano više od 150 rudara ali zbog prirodnih uslova sporo napredujemo, kaže direktor rudnika

RESAVICA - Generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Vladan Milošević, izjavio je jutros, da spasioci i rudari još nisu stigli dio rudara kopača Željka Miletića (37) koji je zatrpan u utorak ujutru u 8.30 sati u jami Strmosten rudnika "Rembas".

"Stalno odronjavanje velikih količina materijala i sužen prostor, nedozvoljavaju spasiocima i rudarima da idu brže", rekao je Miletić, koji se nalazi u Strmostenu.

"Menjamo pristup, gledamo kako da podgradimo taj deo i napravimo veći prostor kako bi mogli angažovati više ljudi za raščišćavanju ali i zaustavili odron", rekao je on.

On je istakao da nema "nikakvih znakova od zatrpanog rudara".

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

"Radi se bez prestanka, od početka je angažovano preko 150 rudara ali zbog prirodnih uslova sporo napredujemo", rekao je on i istakao da očekuje više efekata od metode podgrađivanja.

"Ni pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP koji su juče posle podne bili u ovoj jami, ništa nisu mogli napraviti, na Miletiću je bilo malo čelika i detektori nisu utvrdili njegovu lokaciju", rekao je Milošević.

"Mi smo pretpostavljali da će i pripadnici Sektora za vanredne sitaucije teško locirati zatrpanog rudara, ali smo probali i taj način i tu soluciju", rekao je Milošević. On je istakao da se traženje nastavlja i da neće biti prekidano, a rudari spasioci su bezbedni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track