Najnovije vesti

MONSTRUM: Ubio sam Ivanu, priznajem! Vrištala je pa sam je udario motikom!
Foto: Dado đilas

Rasvetljena sudbina nestale devojčice iz Batajnice

MONSTRUM: Ubio sam Ivanu, priznajem! Vrištala je pa sam je udario motikom!

Crna Hronika
00:00h
Telo Ivane Podraščić (14), koja je nestala pre dva meseca, nađeno na imanju trošne kuće u Rakovici. Policija uhapsila osuđivanog ubicu i silovatelja Darka Kostića (39) iz Beograda

BEOGRAD - Ubio sam Ivanu, priznajem! Silovao sam je, a ona je vrištala i otimala se. Plakala je i zapomagala. To me je strašno iznerviralo, pa sam počeo da joj udaram šamare i davim je, ali nije prestajala... Zato sam uzeo motiku i ubio je! Onda sam je umotao u ćebe, pa u sunđer, i zakopao u dvorištu!Ovako je Darko Kostić (39), višestruki silovatelj povratnik, opisao zločin nad četrnaestogodišnjom Ivanom Podraščić iz Batajnice, koju je brutalno ubio 31. jula.

Nesrećnu devojku roditelji su poslednji put videli dva dana pre toga, a monstruozni zločin otkriven je juče, kad je telo devojčice, u fazi raspadanja, nađeno u dvorištu trošne kuće koju je Kostić iznajmljivao u Rakovici.

Lice zla... Darko Kostić
Lice zla... Darko Kostić

Bez trunke kajanja- Kostić je hladnokrvno, do detalja, inspektorima opisao kako je ubio devojčicu. Nije pokazao ni trunku kajanja ni saosećanja, ni za trenutak. Odavno nismo videli nekog toliko hladnokrvnog - kaže izvor Kurira iz istrage.Kako je utvrđeno, Kostić je devojčicu poznavao odranije, na osnovu čega ju je, kako se sumnja, namamio da dođe kod njega u kuću.- Ispričao je da je Ivanu upoznao preko svoje tadašnje devojke, za koju je rekao da je mentalno retardirana. Ispričao je da ju je bez prisile doveo u Rakovicu, nakon čega je nasrnuo na nju. Nije imala nikakve šanse da se odbrani. Nakon što ju je ubio, zakopao ju je u dvorištu imanja i tamo je leš bio puna dva meseca, dok ga voda iz obližnjeg potoka nije izbacila - objašnjava naš sagovornik.

Ovde se dogodio zločin... Kuća u koju je Kostić dovodio žrtve
Ovde se dogodio zločin... Kuća u koju je Kostić dovodio žrtve

Iako je poslednji put viđena 29. jula, kad je s prijateljima otišla do grada, porodica je nestanak prijavila tek 9. avgusta, pod obrazloženjem da je i ranije bežala od kuće i da su verovali da će se vratiti.- Policija je mesecima tragala za devojčicom, ali bezuspešno. Zločin je otkriven tek nakon što je 22-godišnja Kristina Kovačević prijavila da je silovana. Ispostavilo se da ju je Kostić napastvovao u istoj kući u kojoj i Ivanu. Ta devojka je, inače, njegova rođaka. Kostić je uhapšen u sredu uveče. Saslušan je, ali nije prošao poligraf. Policajci su juče ujutru počeli da pretražuju dvorište kuće, površine od oko 30 ari. Ubrzo su naišli na stravičan prizor. Svi su bili zgroženi kad su videli leš... Telo je bilo u groznom stanju. Od devojčice je bukvalno ostala samo lobanja i kosa, telo su nagrizali i pacovi - kaže naš sagovornik.Prijatelji s FejsbukaKako je utvrđeno, Kostić je poznavao sve žrtve.- Kostić i Ivana Podraščić bili su prijatelji na Fejsbuku, a nasilnik je poznavao i prethodne žrtve koje je u prošlosti napadao - navodi naš sagovornik.Kostiću je juče kasno popodne određen pritvor do 30 dana, a na teret mu se stavlja teško ubistvo, za šta je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Ovde se dogodio zločin... Kuća u koju je Kostić dovodio žrtve
Ovde se dogodio zločin... Kuća u koju je Kostić dovodio žrtve
http://www.youtube.com/watch?v=UaIuec8nFug

Kuća strave i užasa: Stanar iz ulice 11. Krajiške divizijeGUŠIO NAS JE NESNOSAN SMRADSmrad koji se širio s napuštenog imanja bio je nesnosan. Na tom mestu se skupljaju otpadne vode, fekalije i često nalazimo uginule životinje, pa smo mislili da je i sada u pitanju ista stvar. Međutim, ovog puta nađeno je telo nestale devojčice.Ovo je za Kurir ispričao mladić koji stanuje preko puta oronule kućice u Ulici 11. krajiške divizije, u kojoj je ubijena Ivana Podraščić. Kako kaže, Kostića je video tri-četiri puta u ovom kraju.- Prvi put je došao u društvu visoke, plave devojke. Svi smo se pitali šta će ona s njim. Nikakav kontakt nisam imao s njim - kaže naš sagovornik.On navodi da je dao izjavu policiji, nakon što je utvrđeno da je u komšijskoj kući došlo do silovanja.- Video sam tu devojku kad su je doveli policajci. Sedela je u kolima, a policajci su me pozvali za svedoka da bi mogli da razvale vrata. Ušao sam s njima i unutra video kanape i selotejp trake. Tada nisam znao da ona nije jedina žrtva - rekao je naš sagovornik.(S. I.)

Ubica, silovatelj, razbojnikURINIRAO PO BABI, PA JE UBIO NOŽEMDarko Kostić višestruki je povratnik, a robijao je zbog ubistva, silovanja, pokušaja ubistva i razbojništava.- On je zajedno sa saučesnikom u januaru 1993. nožem ubio Julijanu L. (64) u stanu na Voždovcu. Staricu je vezao, mučio je i iživljavao se nad njom. Čak je i urinirao po toj ženi. Zbog tog zločina pravosnažno je osuđen na sedam godina zatvora - kaže izvor Kurira iz istrage.

Pretražuje se imanjeIMA JOŠ ŽRTAVA?Policija nastavlja s pretragom ogromnog dvorišta kuće u Rakovici koju je Kostić iznajmljivao.- S obzirom na njegovu nasilnu prošlost, moguće je da je ubio još neku devojku, pa će se zbog toga nastaviti s pretraživanjem terena - kaže naš sagovornik.

HRONOLOGIJA- 29. jul - Ivana otišla od kuće, porodici rekla da ide s društvom u provod- 31. jul - Darko Kostić ubio Ivanu i telo zakopao u dvorištu u Rakovici- 9. avgust - porodica Ivane Podraščić prijavila njen nestanak policiji, devojčicin telefon bio bačen, pa nisu mogli da ga lociraju- 29. septembar - Devojka (22) prijavila policiji da ju je silovao rođak Darko Kostić- 1. oktobar - inspektori beogradske policije i Interventna uhapsili Kostića- 2. oktobar - policija našla Ivanino telo u fazi raspadanja

POLA ŽIVOTA U ZATVORU- januar 1993 - Kostić ubio Julijanu L. (64) na Voždovcu, osuđen na sedam godina zatvora- mart 2001 - Napao tada dvadesedvogodišnju J. K. u Ulici kneza Danila u Beogradu i teško je povredio, zbog pokušaja ubistva pravosnažno osuđen na tri i po godine zatvora- 2004-2008 - Četiri puta je pravosnažno osuđen na tri godine i 10 meseci zatvora zbog razbojništava, teških krađa, krađa...- avgust 2008 - Silovao tada dvadesetdevetogodišnju J. R. u napuštenoj kući u Krunskoj ulici, a 2009. pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora- maj 2014 - Odležao zatvorsku kaznu i izašao na slobodu

http://www.youtube.com/watch?v=Ob1OgKpEPJE

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja