EKSPLOZIJA AUTO-BOMBE U NS: Sekretarica zna ko stoji iza napada na građevinca?!
Foto: Slađana Stojanović

Saslušano više od 30 ljudi

EKSPLOZIJA AUTO-BOMBE U NS: Sekretarica zna ko stoji iza napada na građevinca?!

Crna Hronika -
Toko istrage policija je do sada saslušala sve najbliže poslovne saradnike Radovana Radića, a onapadu policajcima je pričala i Radićeva sekretarica, koja je rekla da zna ko stoji iza napada na građevinca

NOVI SAD - Zbog napada na Novosađanina Radovana Radića, koji je u sredu teško povređen u eksploziji ispred svog lokala, saslušano je više od 30 ljudi.

Policija je do sada saslušala sve njegove najbliže poslovne saradnike.

O napadu je policajcima pričala i Radićeva sekretarica, koja je rekla da zna ko stoji iza napada na građevinca.

Motiv napada još nije poznat. Ipak, veruje se da je građevinac bio meta auto-bombe zbog velike sume novca. Motiv se može tražiti i u činjenici da je Radić, kako tvrde njegovi poslovni saradnici, često dobijao poslove mimo tendera, i to zahvaljujući vezama koje je imao među političarima.

Radić je povređen u sredu, u momentu kada je otključavao lokal svoje firme „Dinamik medija“ na Bulevaru Evrope. Plastični eksploziv je bio postavljen ispod parkiranog automobila „seat“, koji je dve nedelje ranije ukraden u Sremskoj Mitrovici.

Do sada je utvrđeno da je eksplozija detonirana iz daljine, kao i da je korišćen specifičan eksploziv koji koristi Vojska i Žandarmerija. Snimak video-nadzora od prethodne večeri uhvatio je muškarca s kapuljačom koji je parkirao auto-bombu. Međutim, veruje se da je on samo izvršilac, dok iza planiranja i pokušaja ubistva Radića stoji sakriveni nalogodavac.

Radić je zbog teških povreda i dalje na odeljenju intenzivne nege KC Vojvodina. Izvađena mu je slezina, a lekari procenjuju da mu je život i dalje ugrožen.

( Blic)

http://www.youtube.com/watch?v=nOVf1nl48hc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja