POČINJE SUĐENJE ODBEGLIM ZEMUNCIMA: Španci ne daju Luku Bojovića!
Foto: Fonet

Neće dugo u Srbiju

POČINJE SUĐENJE ODBEGLIM ZEMUNCIMA: Španci ne daju Luku Bojovića!

Crna Hronika -
Pred španskim sudom počelo je suđenje Luki Bojoviću i još trojici zemunaca da su svirepo likvidirali Milana Jurišića Jureta zbog sukoba sa Bojovićem oko misteriozne žene. Ovo suđenje odložiće izručenje Luke Bojovića Srbiji koje se čeka već pune dve godine

MADRID - Pred Višim sudom u Madridu danas počinje suđenje Luki Bojoviću, koji je optužen da je organizovao i počinio ubistvo pripadnika zemunskog klana Milana Jurišića Jureta u martu 2009, a za to krivično delo zaprećena je kazna od pet do 41 godine zatvora.

Španski sud sumnjiči Miloša Simovića, Luku Bojovića i Sretka Kalinića za ovo monstruozno ubistvo.

Bojović je organizovao ubistvo, a potom i likvidirao Jurišića. Sretko Kalinić je šapanskom istražnom sudiji specijalnog suda Fernandu Andreu Mereljesu i njegovom saradniku kazao da je Bojović usmrtio Jurišića tako što ga je čekićem udario po glavi, a onda su isto nastavili da rade on i Miloš Simović sve dok je davao znakove života.

Policija je kasnije navela da je Jurišićevo telo isečeno testerom za drva i samleveno u mašini za meso, ali malo im je bila jedna, jer se pokvarila pa su morali da kupe drugu.Mlevenje tela potrajalo je četiri, pet dana, a stan u kojem je počinjneo monstruozno ubistvo bio je sav u krvi. Samleveni ostaci tela bačeni su u reku Manzanares u Madridu, ispod mosta Viktorija. Pretragom reke Manzanares pronađeno je oko 50 kostiju, deo lobanje, kao i delovi mašine za meso u kojoj je samleven Jurišić.

Madridski dnevnici su ranije preneli da je Jurišić ubijen jer je ušao u sukob sa Bojovićem zbog žene čiji identitet nije utvrđen. Tokom istrage španska policija je u Bojovićevom stanu pronašla oko 600.000 dolara i veću količinu oružja i municije.

Luka Bojović je uhapšen februara 2012 u Valensiji, u Španiji, a u Srbiji je optužen za nekoliko ubistava i druga teška krivična dela. Inače protiv grupe Luke Bojovića i njegovih naslednika u poslu biće pokrenuti sudski postupci u Španiji zbog ubistava, prodaje kokaina i pranja novca.

Luka Bojović Vladimir milisavljević i Siniša Petrić uhapšeni su u Valensiji 9. februara 2012, a sumnja se da je Bojović iz Srbije pobegao juna 2010, nakon što su uhapšeni Sretko Kalinić i Miloš Simović posle njihovog međusobnog obračuna u Zagrebu.

Bojović je pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i na osam meseci zbog falsifikovanja ličnih dokumenta. Njegov rođeni brat Nikola Bojović ubijen je u Beogradu 29.aprila 2013.

( Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja