Najnovije vesti

ISPOVEST OCA KOGA SU PRETUKLI ROĐENI SINOVI: Bolje da sam mrtav nego što su mi ovo uradili!
Foto: Dragan Kadić

Oteli 7.000 evra i pištolj

ISPOVEST OCA KOGA SU PRETUKLI ROĐENI SINOVI: Bolje da sam mrtav nego što su mi ovo uradili!

Crna Hronika
Milorad Rovčanin (82) koji leži pretučen na hirurškom odeljenju pljevaljske policije objasnio je da ni sam ne zna razlog zašto su ga rođeni sinovi brutalno pretukli, opljačkali, a zatim polomili sve po kući, da bi ga zatim ponovo mrcvarili

PLJEVLJA - Pljevaljska policija uhapsila je braću Radenka (50) i Veljka (45) Rovčanina iz Pljevalja zbog sumnje da su pretukli i opljačkali oca Milorada (82). Oni su predati Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, a nakon saslušanja zadržani su u Centru bezbednosti.

Otac je o sukobu sa sinovima telefonom obavestio policiju pre tri dana.

Milorad, koji je inače na Hirurškom odenjenju pljevaljske bolnice, saopštio da su ga prvo besomučno pretukli, zatim opljačkali, a onda stvari po kući polomili.

- Bolje da sam mrtav nego što su mi ovo uradili. Ne znam razlog. Novac su svakako mogli da mi otmu kako su hteli, ali zašto da me mrcvare - sa suzama u očima kazao je Milorad.

- Došli su ispred kuće i seli da piju. Zatim su me pitali gde su pare. Mlađi me je udario pesnicom u predelu slepoočnice. Pao sam na pod. Onda su nestavili da me udaraju i nogama i rukama, ali i štapovima koje sam koristio zbog problema s nogama.

Koliko je prebijanje trajalo ne zna, jer se onesvestio.- Već su mi bili svukli pantalone u kojima sam držao u džepu 7.100 evra koje sam pripremio prvo da idem kod ćerke u Srbiju, a zatim mislio da uplatim starački dom. Potom su ga odvukli do automobila ispred kuće.

- Kad smo došli u Pljevlja pitali su gde ćemo, a ja rekao - u policiju. Ali, došli su do pumpe i okrenuli nazad. Izbacili su me i bacili telefon pored mene. Pozvao sam taksi, međutim, rekli su da je kasno i da ne znaju put, pa sam ih zamolio da nazovu policiju. Naglašava da su mu sinovi saopštili da su prethodno bili kod komšije i njega pretukli.- Imao sam pištolj pod dozvolom, koji sam obećao da ću mu pokloniti, jer me pomagao i pazio. Oni su sve znali u detalje. Mislim da su mi postavili nešto čime su snimali razgovore - zaključio je Milorad, koji je juče očekivao unuka iz Budve da ga obiđe.

Stariji sin ubio suprugu

Milorad napominje da su sinovi oduvek bili problematični. Tukli su i majku, koja je umrla prošle godine.

- Stariji Radenko je pre tridesetak godina nožem ubio suprugu, a taštu teško povredio. Osuđen je na 14, odležao 12 godina zatvora. Unuka sam sam odgajio. Voleo bih da samo odete do kuće i snimite šta su po njoj uradili. To je moja, ali i njihova kuća - kaže Milorad.

( Večernje novosti)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...