POKUŠAJ UBISTVA: Kašikara u čaši ispod auta u Novom Miloševu!
Foto: Urosev

Nepoznati motivi

POKUŠAJ UBISTVA: Kašikara u čaši ispod auta u Novom Miloševu!

Crna Hronika -
Čedomir Stanaćev (43) spletom srećnih okolnosti nije aktivirao ručnu bombu sa izvađenim osiguračem koju mu je neko postao ispod automobila

NOVO MILOŠEVO: Ostala glava na ramenima!

Samo pukom slučajnošću Čedomir Stanaćev (43) iz Novog Miloševa kod Kikinde, preživeo je pokušaj ubistva. Ispod automobila „reno megan“, koji često vozi i njegov devetnaestogodišnji sin, neko je postavio kašikaru tako što ju je stavio u čašu, zalepio selotejpom i izvukao osigurač. Da se nešto čudno dešava, Čedomir, koji se bavi poslovima obezbeđenja u zemlji i inostranstvu, zaključio je kad je čuo zvuk lomljena stakla:

-U petak, u pet ujutro, trebalo je da se zaputim na put. Seo sam u automobil, parkiran ispred porodične kuće. Krenuo sam u rikverc i čuo da se lomi staklo. Čudeći se kome pada na pamet da ispod kola baca staklo, otvorio sam vrata i šokirao se. Ispod mene je bila kašikara. Brže, bolje iskočio sam iz automobila- s nelagodom se za Kurir Čedomir priseća mučnih detalja i nastavlja:

-Specijalizovane policijske ekipe u toku prepodnevnih sati odnele su bombu, delove čaše, selotejp i kašiku. Jedan od policajaca kratko mi je potvrdio da je prava slučajnost što bomba nije eksplodirala, i potvrdio da je detonacija mogla da usledi svakog časa, od momenta kad sam je točkom potkačio do trenutka kad su oni preuzeli brigu o njoj. Rekli su mi i da je onaj ko je postavio bombu, tačno znao šta radi. Srećom, “pakleni plan” nije se ostvario- kaže Čedomir.

On ne zna šta bi mogao da bude motiv neuspelog bombaškog napada:

- Nemam neraščišćene račune, ne dugujem nikom novac. Pitam se kakav je bolestan um došao na ideju da mi priredi ovako nešto. Ne smem ni da pomislim šta je moglo da se desi da je sin bio kod kuće i odlučio da sedne za volan automobila. Nakon obavljenog informativnom razgovora, kojem je prethodilo odnošenje bombe, očekujem da policija rasvetliti ovaj slučaj- kaže Čedomir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track