Najnovije vesti

OSUMNJIČENA TRI GENERALA: Završena istraga protiv odgovornih za paljenje ambasada
Foto: Dado Djilas

Više javno tužilaštvo u Beogradu

OSUMNJIČENA TRI GENERALA: Završena istraga protiv odgovornih za paljenje ambasada

Crna Hronika
Krivične prijave biće podnete protiv policijskih generala Stevana Bjelića, Borivoja Tešića i Mladena Kuribaka, nekadašnjeg načelnika Policijske uprave Beograd Slobodana Vukolića i još petorice funkcionera MUP-a

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu podneće u naredna dva dana devet krivičnih prijava protiv odgovornih u Ministarstvu unutrašnjih poslova zato što nisu branili ambasade tokom mitinga "Kosovo je Srbija" 2008. godine.

Među osumnjičenima se neće naći direktor policije Milorad Veljović, ali će biti trojica policijskih generala - Stevan Bjelić, Borivoje Tešić i Mladen Kuribak, kao i nekadašnji načelnik Policijske uprave Beograd Slobodan Vukolić.

Stevan Bjelić
Stevan Bjelić

Na spisku još petorica funkcionera MUP-a, a sve ih terete za propuste u radu i izazivanje opšte opasnosti, zbog čega su gorele ambasade Amerike i Nemačke, a jedna osoba je poginula u požaru.

Radna grupa MUP-a Srbije osnovana je na inicijativu ministra Nebojše Stefanovića, kako bi se utvrdilo ko je i kakve propuste napravio tokom i nakon obezbeđivanja mitinga.

"Radna grupa je sakupila dovoljno dokaza za podizanje optužnica protiv osumnjičenih. Predali smo ih tužilaštvu pre 10 dana. Sada je na njima da odluče da li će pokrenuti postupke ili ne, ali s obzirom na jačinu dokaza i činjenica koje smo im dostavili, očekujemo da će to biti krivične prijave", naveli su u MUP-u.

Mladen Kuribak
Mladen Kuribak

Borivoje Tešić, bivši komandant Žandarmerije i jedan od visokih policijskih funkcionera osumnjičenih da je odgovoran za paljenje ambasada, nedavno je negirao odgovornost, ističući da je u noći mitinga bio isključen iz lanca komandovanja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...