NAPAD NA KNEZ PETROL: Pola Jagodine moglo da odleti u vazduh!

Zapaljena pumpa u Pomoravlju

NAPAD NA KNEZ PETROL: Pola Jagodine moglo da odleti u vazduh!

Crna Hronika -
Prenesi vlasniku da ovde nikad neće otvoriti pumpu, rekla četvorica napadača čuvaru pre nego što su polili objekat benzinom i zapalili ga. Do eksplozije nije došlo jer su rezervoari bili prazni

JAGODINA - Četvorica maskiranih napadača sa 40 litara benzina polili su benzinsku pumpu „Knez petrol“ u Jagodini i zapalili je. Čuvaru S. S. (20) rekli su da vlasniku poruči da u Jagodini nikad neće otvoriti pumpu, nakon čega su pobegli.Srđan Knežević, vlasnik kompanije „Knez petrol“, kaže da, srećom, niko nije povređen, ali da je pričinjena šteta od oko 200.000 evra.Delo konkurencije- To je delo konkurencije iz Jagodine, privatnih pumpadžija. Postoje sumnje ko bi to mogao da bude, ali ne bih sad o tome. Pumpa izgleda kao da se našla na udaru cunamija! Sva sreća da u rezervoarima nije bilo benzina, inače bi pola Jagodine odletelo u vazduh - rekao je za Kurir Knežević.On objašnjava da je pumpa bila u fazi renoviranja, te da je trebalo da bude otvorena početkom sledećeg meseca. Prema Kneževićevim rečima, napad se dogodio u četvrtak oko 4.45, kad je bio prisutan samo čuvar.- Napadači su oko 4.30 došli do pumpe sivim „audijem“. Radnik im je rekao da pumpa ne radi i da nema benzina. Otišli su i vratili se za 15 minuta, a zatim ispred pumpe parkirali automobil, iz kog su, s fantomkama na glavama, izašla četvorica muškarca. Ušli su u objekat i uz pretnju pištoljem uzeli od čuvara mobilni telefon i izvadili iz njega bateriju. Čuvara su udarili pištoljem u glavu, onda mu uperili cev u čelo i odveli ga iza pumpe. Rekli su mu da ima 15 sekundi da pobegne i da prenese vlasniku da nikad neće otvoriti pumpu u Jagodini. Posle toga su uzeli dve kante benzina, polili unutrašnjost objekta, aparate za točenje goriva i parkiran kamion sa dizalicom i zapalili sve - objasnio je Srđan Knežević.Zakup na 15 godinaOn, međutim, ističe da ga napad nije uplašio i da ne odustaje od namere da otvori pumpu u Jagodini.- Objekat smo otkupili na 15 godina i nemamo nameru da odustajemo od otvaranja. Samo će svečano otvaranje biti odloženo za nedelju dana - rekao je Knežević, i naveo da očekuje da će policija brzo naći napadače.

Policija u JagodiniNEMA PRIVEDENIHPolicija u Jagodini potvrdila je za Kurir da se požar dogodio, ali da ne mogu ništa više da kažu kako ne bi remetili istragu koje je u toku. Do zaključenja ovog broja Kurira niko nije priveden.

Radnik pod stresomVODIM SINA KOD LEKARADvadesetogodišnji radnik S. S. usled stresa koji je preživeo juče se obratio lekaru i nije bio u stanju da komentariše slučaj.- On je dete i kako vreme prolazi njemu je sve gore zbog stresa koji je preživeo. Vodim ga kod lekara, a on jednostavno nije u stanju da razgovara s bilo kim - rekao je mladićev otac za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track