Počelo salušanje zbog požara u Kontrastu
Foto: Beta

Počelo salušanje zbog požara u Kontrastu

Crna Hronika -
Vlasnika i dvojicu zakupaca diskoteke "Kontrast", gde je u požaru nastradalo šestoro mladih ljudi, saslušava sudija Višeg suda u Novom Sadu

NOVI SAD - Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu saslušava vlasnika i dvojicu zakupaca diskoteke "Kontrast", gde je u požaru nastradalo šestoro mladih.Uhapšen je električar-instalater koji je održavao električne instalacije u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu, u kojoj je u nedelju ujutro u požaru poginulo šestoro mladih ljudi, saopštila je novosadska policija.Uhapšen je Miroslav P. (50) iz Gospođinaca, pod sumnjom da je saizvršilac u krivičnom delu teško delo protiv opšte sigurnosti, piše u saopštenju. Osumnjičeni je od 2006. do marta 2012. godine održavao električne instalacije u "Kontrastu". Određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati.Policija je u nedelju odredila mere zadržavanja za vlasnika "Kontrasta" Alojza G. (68) i dvojicu zakupaca Slavišu S. (48) i Dejana R. (36) zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanja opšte opasnosti, zbog nesprovođenja zakonskih mera zaštite od požara, prenosi RTS.

Portparol suda Svetlana Tomić Jokić izjavila je ranije da će dežurni sudija saslušati osumnjičene i da će nakon toga biti doneta odluka o eventualnom pokretanju istrage.U Novom Sadu, gde je proglašena trodnevna žalost, juče je održana komemoracija za šestoro mladih ljudi koji su nastradali u diskoteci "Kontrast" u požaru koji je buknuo u noći između subote i nedelje.Na komemoraciji, koja je održana u Skupština grada Novog Sada gradonačelnik tog Igor Pavličić rekao je da će grad insistirati da svi akteri, koji su doprineli toj velikoj nesreći, snose najveću odgovornost.Posle tragedije, naložena je vanredna kontrola ugostiteljskih objekata, diskoteka, bioskopa i pozorišta širom Srbije.Prema zvaničnom saopštenju policije, požar je prouzrokovan neispravnim električnim instalacijama ispod drvene bine u tom ugostiteljskom objektu.To je utvrđeno forenzičkom obradom lica mesta, koju je obavila ekipa veštaka Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, saopštila je Policijska uprava u Novom Sadu.

Privođenje zakupca Slavise S.

Prijave protiv Kontrasta zastarevale u sudu

Analizom rada gradskih organa u vezi sa kontrolom diskoteke “ Kontrast” utvrđeno je da je ovaj objekat bio legalno uknjižen.

Novosadski informativni portal Radio 021 saopštio je da kada je reč o kontroli radnog vremena protiv tog kluba podneta su 23 prekršajna postupka od čega su tri zastarela rekli su u Prekršajnom sudu, kao i da je samoza jednu prekršajnu prijavu plaćena kazna od 5000 dinara, dok za dve nije dokazana krivica.

Kada je reč o kontroli buke na osnovu prijave građana, inspekcija je utvrdila da "Kontrst" poseduje ateste o merenju buke, te da je buka od muzičkih uređaja u dozvoljenim granicama.

Poslednji put građani su se žalili na buku 23. marta ove godine, a procesuiranje ove prijave je u toku, kažu u Gradskoj kući, objavio je Radio 021.

Nastradali danas sahranjeni

Mladi koji su u nedelju nastradali u požaru u diskoteci "Kontrast" sahranjeni su danas.U Novom Sadu sahranjena je Milena Dalmacija, u Čurugu Marina Aničić i u Kragujevcu Marko Pavlović,prenosi RTS.Sahrana Zorana Ignjatovića je u Gackom, a Renata Vukovića u Kikindi. Tamara Miladinović biće sahranjena sutra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track