Crnogorac se razneo da bi napakostio komšijama
Foto: Corriere.it

Crnogorac se razneo da bi napakostio komšijama

Crna Hronika -
Crnogorski državljanin I.M. razneo se u eksploziji gasa u mestu kod Venecije. Povređena je i jedna starica

PODGORICA - Crnogorac I. M. (63) poginuo je u ponedeljak u opštini Vigonovo u okolini Venecije u eksploziji gasa u zgradi u kojoj je stanovao, prenosi Koriere dela sera u lokalnom izdanju.Državni tužilac Paola Frančesketi ocenila je da je verovatno cilj I. M. bio da se ubije “u spektakularnom aktu” i osveti se komšijama sa kojima je imao problema, pišu podgoričke "Vijesti".Prva od dve uzastopne eksplozije desila se u garaži zgrade oko 13 časova, a četiri stanara, koja su prvobitno prijavljena kao nestala, pronađena su živa nakon inspekcije policije i vatrogasaca.

Tokom istrage utvrđeno je da je I. M. jedina žrtva nesreće, dok je 70-godišnja stanarka lakše povredila ruku. Postoje različite teze o uzroku nesreće, a prema navodima vatrogasaca “najverovatnije je da se radilo o samoubilačkom činu I. M.” Ovu tezu podržava to što je u zgradi došlo do dve različite plinske eksplozije - prva se desila u garaži, dok je druga eksplodirala na drugom spratu. Prvu eksploziju uzrokovala je boca plina koja je bila ugrađena u automobil koji se nalazio u garaži.

Nakon druge eksplozije, u krugu od 100 metara leteli su crepovi i komadi železa, oštećene su fasada i krov zgrade koji se delimično urušio. Tužilac je naložila autopsiju tela crnogorskog državljanina koji je radio u Padovi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track