HRVATSKI MEDIJI O HAPŠENJU KOSMAJCA: Pao balkanski Eskobar!
Foto: Kurir Arhiva

Srpski diler iza rešetaka

HRVATSKI MEDIJI O HAPŠENJU KOSMAJCA: Pao balkanski Eskobar!

Crna Hronika -
Dragoslav Kosmajca je pre nekoliko meseci srpski premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narkodilera u Srbiji

BEOGRAD - Hrvatski portali odmah su objavili vest da je najveći narkobos na Balkanu Dragoslav Kosmajac uhapšen sa još sedam ljudi, nazvazši ga Balkanskim Pablom Eskobarom.

Mediji su svojevremeno javljali da je Kosmajac bio glavom i bradom saradnik velikog kolumbijskog bosa Pabla Eskobara.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je da je Kosmajac u ruke policije pao nakon više od četiri meseca intenzivnog rada. Prema njegovim rečima, radna grupa formirana je još 25. juna i istraga se vodila u pet pravaca.

Kosmajac je uhapšen u Beogradu u svojoj kući, rekao je Stefanović. Deo ostalih uhapšen je u Sremskoj Mitrovici i svi su državljani Srbije.

Njega je pre nekoliko meseci srpski premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narkodilera u Srbiji.

U tzv. Beloj knjizi MUP-a Srbije iz 2001. navedeno je da je Kosmajac je jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Beogradski mediji pisali su da je Kosmajac povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika u Južnoj Americi, odakle, navodno, organizuje transport velikih količina kokaina za Evropu, a odavno ima i uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije preko Crne Gore i Srbije za zemlje zapadne Evrope.

Uoči formiranja spomenute radne grupe, premijer Vučić je posmenjivao ljude u vrhu srpske policije jer je bio nezadovoljan njihovom borbom sa narkomafijom. On i šef države Tomislav Nikolić smenjene su tada optužili za povezanost s mafijom.

"Svi se njega plaše, kažu da je to najinteligentniji čovek kojeg su ikad videli, svi su njime i pomalo fascinirani", izjavio je tada Vučić.

Jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja