NASILJE NAD SRBIMA U METOHIJI: Opljačkana kuća srpskih povratnika u selu Drsnik!
Foto: KURIR

drugo razbojništvo za 10 dana

NASILJE NAD SRBIMA U METOHIJI: Opljačkana kuća srpskih povratnika u selu Drsnik!

Crna Hronika -
Od povratka raseljenih Srba u Drsnik 2005. godine zapaljeno je pet, a razvaljeno i opljačkano više od 20 kuća Srba povratnika, rekao je predstavnik Srba povratnika u selo Drsnik u Metohiji Miomir Ribać

DRSNIK - Predstavnik Srba povratnika u selo Drsnik u Metohiji Miomir Ribać rekao je danas da je u tom selu opljačkana još jedna povratnička kuća, Zlatane i Slaviše Ribaća.

Ribać je kazao da je kuća opljačkana dok su vlasnici bili u centralnoj Srbiji, te da će policija koja vrši uviđaj utvrditi kada se pljačka dogodila.

To je druga pljačka povratničkih kuća u poslednjih desetak dana, jer je prethodno opljačkano domaćinstvo Radomira Dabižljevića. Ribać je kazao da je iz kuće odneto sve što je vredno.

"Od povratka raseljenih Srba u Drsnik 2005. godine zapaljeno je pet, a razvaljeno i opljačkano više od 20 kuća Srba povratnika", rekao je Ribać.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić je, kako je saopšteno iz tog ministarstva, o problemima povratnika i svemu što otežava povratak raseljenih, obavestio i predstavnike američke administracije tokom službenog boravka u SAD.

Vlada Kosova je, uz pomoć donatora, u Drsniku izgradila 62 nove tipske kuće u koje se 2005. godine vratilo oko 200 predstavnika raseljenih Srba, dok danas u selu ima samo dvadesetak srpskih porodica sa 32 člana.

Pre rata u selu Drsnik bilo je 130 srpskih domaćinstava sa 835 članova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja