ZA IZNUĐIVANJE: Zoran Jajić osuđen samo na tri godine zatvora!
Foto: Sladjan Stojanovic

Presuda

ZA IZNUĐIVANJE: Zoran Jajić osuđen samo na tri godine zatvora!

Crna Hronika -
Vlasnik nekoliko lokalnih radio-stanica u Novom Sadu, Jajić i njegov kompanjon Drago uhapšeni su pošto su pokušali da iznude novac od Latasa, nekadašnjeg fudbalera i trenera mlađih kategorija u Obiliću i Radu

NOVI SAD - Zoran Jajić (48) iz Novog Sada osuđen je na tri godine zatvora zbog toga što je 24.08. do 16.09.2014. godine primenjivao silu i pretnju i prinudio oštećenog Branka Latasa (54) da im preda novčani iznos od 3.000 evra. Drugo optuženom, koji je bio sa Jajićem, Drago Škeljić (32), sud je izrekao uslovnu osudu, tako što mu je prethodno utvrdio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i istovremeno odredio da se utvrđena kazna neće izvršiti, ukoliko u roku od 5 godina od pravnosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo. Jajiću je inače za ovo krivično delo bila zaprećena zatvorska kazna od 1 do 8 godina.Da podsetimo početkom septembra vlasnik nekoliko lokalnih radio-stanica u Novom Sadu, Jajić i njegov kompanjon Drago uhapšeni su pošto su pokušali da iznude novac od Latasa, nekadašnjeg fudbalera i trenera mlađih kategorija u Obiliću i Radu. Dvojica osumnjičenih uhapšeni su u filmskoj akciji, ispred samog sedišta Policijske uprave Novi Sad, u trenutku kad su od oštećenog primali kovertu sa tri hiljade evra!

-Okrivljenom Jajiću je produžen pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi ukoliko bi se našao na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivino delo ili dovršiti delo kojim preti, a sa obzirom da je do sada imenovani okrivljeni pravnosnažno osuđivan za više krivičnih dela izvršenih sa elementima nasilja i protiv imovine – kažu u novosadskom Osnovnom sudu.Inače, Jajić je pokušao zajedno sa svojom suprugom koja je bila svedok, da “ubede sud” da su oni pozajmili Latasu pare I das u samo tražili dug.- Međutim, kada je suprugi predočen ddrugi čovek a ne Latas, ona je rekla da je to taj, što nikakve sličnosti nema sa oštećenim – saznaje Kurir.Pre otvaranja glavnog pretresa, a obzirom da je u toku obustava rada advokata, postupajući sudija je sa nadležnim Advokatskim komorama pristupelih branilaca okrivljenih, izvršila proveru i utvrdila da braniocima kojima je data punomoć od strane okrivljenih, nije određena privremena zabrana obavljanja advokatske delatnosti.

(S. S.)

Nezadovoljan presudom!Branko Latas je nezadovoljan presudom i najavljuje žalbu.-Naravno da nisam zadovoljan presudom. Ova presuda je sramna i ovo je samo putokaz da je olako iznuđivati druge i jako loša poruka ljudima koji se bave ovim krivičnim delom. Pogotovo sam nezadovoljan, što tom čoveku ovo nije prvi put, pa taj će sutra kada izađe opet nastaviti da se bavim istim poslom – kaže za Kurir Branko Latas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja