EKSPLOZIJA U RTB BOR: Radnike povredio raspali rotor
Foto: Fonet

Nesreća na radu

EKSPLOZIJA U RTB BOR: Radnike povredio raspali rotor

Crna Hronika -
Najteže povrede zadobio je Vlastimir Tasić, radnik koji bio zadužen za remont duvaljke.On je zadobio prelom nadlaktice i danas će biti operisan.Lakše povrede zadobili su radnici Radivoje Milović, Miljojko Petronijević i Ljubiša Zlatanović i oni će biti pušteni na kućno lečenje

BOR - Četvorica radnika povređeni su jutros oko četiri sata u Fabrici sumporne kiseline RTB-a Bor kada se "raspao" rotor duvaljke, rečeno je u tužilaštvu, a prenosi.

Najteže povrede zadobio je Vlastimir Tasić, radnik "Roteksa", firme koja je bila zadužena za remont duvaljke.On je zadobio prelom nadlaktice i danas će biti operisan.Lakše povrede zadobili su radnici TIR-a Radivoje Milović, Miljojko Petronijević i Ljubiša Zlatanović i oni će biti pušteni na kućno lečenje.

Direktor borske bolnice, doktor Igor Maljković, rekao je jutros da je jedan radnik pušten na kućno lečenje, dvojica su sa lakšim povredama na ispitivanju, dok četvrti povređeni ima prelom nadlaktice.

Uviđaj je izvršio tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, na licu mesta izašao je i inspektor zaštite na radu, a angažovan je i veštak mašinske struke koji treba da ustanovi uzrok havarije.Prema prvim procenama, šteta iznosi oko 10 miliona dinara, navodi Ist media

Podsetimo četvorica radnika povređeni su jutros oko četri sata u eksploziji u pogonu za proizvodnju sumporne kiseline u pogonu RTB Bor.

Eksplozija se dogodila u pogonu za proizvodnju sumporne kiseline, kada je eksplodirao uređaja za uduvavanje vazduha, usled čega su tri radnika zadobila lakše telsene povrede, a jedna teške telesne povrede.

Tri radnika u bolnici, jedan pušten na kućno lečenje

Četiri radnika, koja su povređena u eksploziji u pogonu RTB "Bor" zbrinuta su u borskoj bolnici i nisu u životnoj opasnosti, potvrdio je direktor bolnice Igor Maljković.

"Tri radnika su nakon pregleda zadržana u bolnici, od kojih će jedan biti operisan", rekao je on.Maljković je dodao da je jedan radnik pušten na kućno lečenje.

Portparol Policijske uprave u Boru Marina Budić je rekla da do eksplozije došlo jutros oko četiri sata u pogonu za proizvodnju sumporne kiseline.

Tom prilikom tri radnika, koji su bili u blizini, zadobili su lakše telesne povrede, a jedan teške.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track