PSIHO: Ostavljen, planski uništavao život bivše nevenčane žene!

Psiholozi dali svoj stav

PSIHO: Ostavljen, planski uništavao život bivše nevenčane žene!

Crna Hronika -
Žrtva psihičke torture sa kojoj radim od maja doživela je veliku traumu, a nerazumni postupci bivšeg uhapšenog parnera V.J. ( 58) odraz su njegove patologije kaže psihološkinja Matea Pantelić

KIKINDA: Javnost, ali i stručnjaci, zatečeni su na koji način je u sredu uhapšen Beograđanin V.J. (58) ispoljavao psihičku torturu nad bivšom partnerkom iz Kikinde. Gorak je i nepodeljen utisak da je ona pretrpela nezabeležen oblik psihičkog nasilja koji tek treba da dobije sudski epilog.

Ne mireći se što je nakon dugogodišnje emotivne veze ostavljen, V.J. je osobu čiji je identitet poznat Kuriru, mesecima uznemiravao. Ogoljene pretne smrću koje je iznosio u pismima, ali i rasturanjem letaka s fotomontiranim intimnim slikama bivše partnerke, čak i u blizini njenog stana, deo su nepodnošljive atmosfere kojoj je ova Kikinđanka bila izložena.

Iz razumljivih razloga ona nije želela da govori o paklenom periodu koji je iza nje. Psihološkinja Matea Pantelić iz Kikinde, potvrdila je Kuriru da je njena klijentkinja bila sa strašnim mukama i doživela veliku traumu:

Ona se još u potpunosti nije oporavila od svega što je preživela i mediji o tome moraju da vode računa. Još uvek je traumatizovana i pod uticajem proganjanja. I dalje nije sigurna šta treba da radi, jer joj je bivši partner pretio ubistvom. U fazi je straha za sopstveni, ali i život najmilijih­ kaže Pantelić.

Ona potvrđuje da se sa ovakvim drastičnim slučajem psihičkog nasilja još nije srela u praksi, i da je s nesrećnom ženom radila od maja: Sve što joj je V.J. učinio odraz su njegove patologije. Sebi je dao zapravo da upravlja tuđim životom.

Radi se o visoko posesivnoj ličnost koja je uverena da ima sva prava. On ne može da preživi situaciju da je ostavljen­ ocena je psihološklinje Pantelić.

I Radislav Ivetić, direktor Centra za socijalni rad u Kikindi, potvrdio nam je da se u ovoj sredini još nisu sreli sa, kako kaže, ovako teškim oblikom psihičkog nasilja: I naša ustanova je žrtvi psihičkog nasilja pružala podršku i stručnu pomoć. O detaljima ovog mučnog slučaja ne možemo da govorimo jer su podaci poverljivi a postupak u toku ­rekao je Ivetić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track