SVEDOČENJE VOZAČA POTOPLJENOG BMW: Poljubio sam Miloša u čelo i zatvorio gepek!

Svi detalji iskaza mladića koji je skrivio nesreću na Adi Huji

SVEDOČENJE VOZAČA POTOPLJENOG BMW: Poljubio sam Miloša u čelo i zatvorio gepek!

Crna Hronika -
Bio mi najbolji drug. Sam je hteo da se vozi u prtljažniku. Malo pre nesreće stao sam da vidim kako mu je. Rekao je da je dobro, to je bio naš poslednji susret, rekao je Dušan Jovanović

BEOGRAD - Miloš mi je bio najbolji drug. Te noći je insistirao da se preveze u gepeku do Ade Huje, jer u automobilu nije bilo mesta za sve nas. Malo pre nesreće zaustavio sam kola i otvorio gepek da bih proverio kako mu je i da li može da se vozi tako. Ne znam zašto, ali poljubio sam ga u čelo i zatvorio gepek.Ovim rečima, kako Kurir nezvanično saznaje, vozač BMW Dušan Jovanović (19) opisao je poslednji susret s Milošem Jankovićem (20), koji je, kad je nekoliko minuta kasnije njihov automobil uleteo u Dunav sa šetališta na Adi Huji, bio zatvoren u prtljažniku automobila. Osim Miloša, nastradala je i Anastasija Stajić (17), koja je bila u vezi s Milošem, i njihov drug Nemanja Antić (18). Iz potopljenog BMW uspeli su da isplivaju Dušan Jovanović, Milica Jokić (18) i sin voditeljke Olje Bećković Luka Višnjić (18).Dušan Jovanović, kome je određen pritvor do 30 dana zbog izazivanja teške nesreće, detaljno je opisao noć uoči tragedije. Kako je rekao, na Milošev poziv došao je oko ponoći u kafić u Skenderbegovoj ulici, pošto je prethodno, krijući od roditelja, uzeo ključeve od automobila.Okupili se u kafiću- Okupili smo se u kafiću, došao je i Luka, koji živi u zgradi iznad lokala. Popio sam tri ili četiri rakije od maline. Anastasija je predložila da odemo na Adu Huju jer je ona ranije bila u „Carskoj ohoti“. Nisam hteo jer u kolima nije bilo mesta za sve, popio sam, a još nemam ni vozačku. Međutim, Miloš je insistirao i rekao da njemu nije problem da se vozi u gepeku - ispričao je Jovanović.Iako u teškom psihičkom stanju, Jovanović je detaljno opisao poslednje trenutke pred nesreću.- Skrenuli smo iz Višnjičke ulice. Išli smo tim putem, ali je bila sumaglica, slabo sam video. Nisam znao dokle ide put jer nikad ranije nisam bio na tom mestu. Sledeće čega se sećam jeste da smo sleteli u Dunav - u suzama je ispričao osumnjičeni za izazivanje tragedije, dodajući da će ga ta noć proganjati dok je živ.Jovanović je, kaže, uspeo da otvori svoja vrata.- Isplivao sam, a onda ponovo zaronio jer nisam znao šta je sa ostalima - ispričao je on.Danas dve sahraneZahvaljujući Jovanoviću, kako je potvrdio izvor Kurira, živote su spasli Milica i Luka.- Prvo je iz vode izvukao Milicu, svoju devojku, koja je sedela na suvozačevom mestu. Onda je za kosu povukao Luku Višnjića i on je uspeo da ispliva. Pokušao je da pronađe i ostale, ali je voda brzo nadirala i nije uspeo. Čim je isplivao, odjurio je u restoran i zatražio pomoć - rekao je izvor Kurira.Miloš Janković danas će biti kremiran, a Nemanja Antić sahranjen. Obe ceremonije biće održane na Novom groblju. Anastasija Stajić biće sahranjena u četvrtak na Novom bežanijskom groblju.

PoklonBMW DOBIO OD RODITELJABMW u kojem je nastradalo troje mladih Jovanović je, kako Kurir saznaje, dobio na poklon od roditelja pre godinu dana.Otac i majka su mu kupili automobil, ali on nije bio registrovan sve do pre desetak dana. On je upisao vožnju, ali još nije položio - kaže izvor Kurira.U depresijiPOKUŠAO DA SE UBIJEDušan Jovanović, kako Kurir nezvanično saznaje, u pritvoru je pokušao da se ubije.- Kad je priveden na saslušanje kod tužioca, bile su mu vezane i ruke i noge jer je postojala opasnost da će pokušati da se otrgne i skoči sa drugog sprata - objasnio je naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track