SVEDOČENJE ŽRTVE BAHATOG VOZAČA: Krvnički me je tukao dok su mi deca vrištala, a policije nigde
Foto: Printscreen Tanjug

Zaradio samo prekršajnu prijavu

SVEDOČENJE ŽRTVE BAHATOG VOZAČA: Krvnički me je tukao dok su mi deca vrištala, a policije nigde

Crna Hronika -
Pokucala sam mu na prozor da vidim da li je dobro kada se ne pomera. On je samo otvorio vrata i udario me pesnicom u glavu, a zatim me tukao gde je stigao, da bi se zatim mirno vratio u automobil, kao da se nije ništa desilo, priča Ivana Popović, koju je pretukao u centru Beograda bahati vozač

BEOGRAD - Tukao me je, deca su vrištala, ti krici su mi još u glavi, ispričala je Ivana Popović, majka troje dece koju je 12. novembra, oko pola osam ujutru, usred Nebojšine ulice u centru Beograda pretukao bahati vozač, koji je zasad zaradio samo prekršajnu prijavu.

U međuvremenu, policija je najavila i podnošenje krivične prijave za krivično delo nasilničko ponašanje.

„ Dok me je tukao ja sam vikala, nemoj pred decom, nemoj pred decom“ , priseća se Ivana užasa koji ju je zadesio dok je vozila decu u obdanište i školu.

- Udarao me je gde je stigao dok su moja deca sve to gledala, vrištala i plakala. Njihovi krici odzvanjaju mi u glavi svake noći kad legnem da spavam. Moj petogodišnji sin svake me noći pita: Mama jel te boli još tu", i to ponavlja po nekoliko puta, priča Ivana.

Ivana kaže da se napad dogodio dok je petogodišnjeg sina i dvojicu starijh od osam i 12 godina vozila u vrtić. U Nebojšinoj ulici mladić je svojim vozilom stajao na sredini puta. Ona mu je svirnula nekoliko puta, ali se on nije pomerao. Kada je izašla i pokucala mu na prozor da vidi da li mu je dobro kad stoji, on je iznenada otkopčao pojas, a onda je usledio udarac pesnicom u glavu.

- Jedonstavno otvorio je vrata i udario pesnicom u glavu u levu stranu, ne sećam se više gde me je još tukao, deca su vrištala. Kada je završio vratio se u automobil kao da se nije ništa desilo, priča Ivana i dodaje da joj je uvo procurilo, slomio zub, kao i da joj je krv liptala iz usta i glava bolela.

Ona kaže da je Nebojšina ulica bila puna ljudi od kojih su neki stajali u koloni.

-Nikome nije palo na pamet da izađe da mi pomogne. Uspela sam da uzmem telefon, i pozovem 192, ali su mi na centrali rekli da ostanem na vezi.. Napadač koji je svo vreme mirno sedeo u vozilu kada je video da razgovaram telefonom ponovo je izleteo iz automobila i uzeo mi mobilni telefon i razbio ga u param parčad. Moj stariji sin kroz prozor vozila je vikao: " Policija upomoć, policija upomoć", priča Ivana.

Ona kaže da se napadač vratio zatim u automobil, kada je video da leži sklupčana na ulici. Ivana se zatim uspravila otišla do svog automobila kako bi ponovo sa sinovljevog telefona pozvala policiju. Međutim napadač se iznenada smilovao i krenuo, a Ivana kaže da nije mogla dozvoliti da pobegne, pa je krenula za njim i iz vozila telefonom ponovo pozvala policiju.

- Ponovo zovem 192, sa druge strane čujem operaterku koja mi kaže sačekajte i budite na vezi, valjda da me prebaci kod prve operaterke kada sam prvi put zvala. Dok čekam vezu s druge strane čujem: " Ako i treba da je tuče", što me je zgrozilo, kaže šokirana Ivana i dodaje da je tada prekinula vezu jer se pojavila u međuvremenu kod Karađorđevog parka patrola policije Savskog venca koji su zaustavili napadača.

- Policajci sa Savskog venca legitimisali su ga i uzeli izjavu. Međutim, policajci sa Vračara koji su se pojavili 15-20 minuta posle ništa nisu hteli da urade. Mene su samo legitimisali uzeli podatke i matični broj, bez namere da me saslušaju, a njega su pustili - revoltirano kaže Ivana Popović, koja je policiji dala povrednu listu pošto je posle napada otišla na VMA koja je tog dana bila dežurna.

Iz MUP-a je potvrđeno da je do konflikta koji je izazvao B. R. došlo i objašnjenje da je dežurni sudija naložio podnošenje prekršajne i krivične prijave za nasilničko ponašanje.

- Drago mi je da je da to čujem, ali sam sama već pokrenula postupak protiv nasilnika. U tužilaštvo sam odnela dokumentaciju, a imama i svedoke, stariji bračni par koji je bio iza mene, kaže Ivana i na kraju dodaje da njegov ubilački pogled neće nikada zaboraviti, jer kada je nju pretukao sutra će moža nekoga ubiti.

( EPK/ Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track