Tužilac Radisavljević: Saslušan direktor Farmakoma Miroslav Bogićević
Foto: Zorana Jevtić

Preti im 10 godina zatvora

Tužilac Radisavljević: Saslušan direktor Farmakoma Miroslav Bogićević

Crna Hronika -
Svi osumnjičeni imaju svoje izabrane branioce, ali oni nisu hteli da dođu na saslušanje zbog štrajka advokature

BEOGRAD - Završeno je saslušanje generalnog direktora "Farmakom MB" Miroslava Bogićevića i još 6 osumnjičenih da su malverzacijama sa kreditima oštetili Privrednu banku.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da svi osumnjičeni imaju svoje izabrane branioce, ali da oni nisu hteli da dođu na saslušanje zbog štrajka advokature. Prema rečima tužioca, u toku dana biće preduzeti dalji koraci u tom slučaju.

Očekuje se da tužilaštvo odluči da li će i protiv kojih osumnjičenih pokrenuti istragu, kao za koga će sudiji za prethodni postupak predložiti određivanje pritvora. Bogićević i ostali uhapšeni su juče i određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Pored Bogićevića osumnjičeni su predsednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd (PBB) Miodraga Salai, članovi kreditnog odbora te banke Aleksandar Janković, Vera Medić i Predrag Tošić, kao i zamenik člana kreditnog odbora PBB Dušan Vujadinović i finansijska direktorka „Farmakoma MB" Olivera Đorđević.

Svi se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora. Prema navodima krivične prijave, osumnjičenima se stavlja na teret da su kao odgovorna lica Privredne banke Beograd od juna 2012. do kraja marta 2013. godine, nezakonitim odobravanjem deset kredita pribavili protivpravnu imovinsku korist koncernu „Farmakom MB" u iznosu od više od 15 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track