Tašo moja, kako ćemo bez tebe?

Tragedija - Šestoro mladih izgorelo u požaru - Novi Sad zavijen u crno

Tašo moja, kako ćemo bez tebe?

Crna Hronika -
Tamara Miladinović ispraćena na večni počinak uz jauke majke Desanke i oca Branka i pesmu „Tiho noći moje zlato spava“

NOVI SAD - Neutešni otac i majka.- Tašo moja, kako ćemo bez tebe? Kako da te ostavim ovde samu kad se plašiš mraka. Tašo moja, ustani, molim te. Neće mama tu da te ostavi. Uvek si se bojala toga. Kako da idem kući bez tebe, zlato moje - iznemoglim glasom i uplakanih očiju ove reči izgovarala je Desanka, majka novinarke Tamare Miladinović (25), koja je juče sahranjena na novosadskom Novom groblju.

Otac Branko je nakon opela pročitao, kako je rekao, pismo svoje mrtve mezimice. Obraćajući se predstavnicima vlasti, rekao je da bi Tamara, da nije nastradala, sigurno predložila da se mesto na kojem se dogodio stravičan požar sravni sa zemljom i da se na njemu podigne spomenik, koji bi večno podsećao na tragediju.

- Tamara bi vas pitala: „Ko vrši nadzor nad legalnim, nelegalnim i zabranjenim objektima? Kako biste se osećali da vaše najmilije dete strada ovako kao ja? Da izgubite decu na ovakav način? Sigurno biste kopali zemlju i rukama i nogama, samo da dođete do pravde. Ali dete ne možete vratiti. Kao ni mene moji jadni roditelji“ - rekao je Branko i dodao da su ovi predlozi u interesu svih, da se nikad nijedan mladi život više ne bi ugasio i da se nijedna porodica više ne bi zavila u crno.- Suza više nemam, a ni reči - rekao je Branko.

Nakon toga je beli kovčeg ispraćen do večne kuće uz pesmu tamburaškog orkestra „Tiho noći moje zlato spava“.

Tamara Miladinović

Ispratila prijateljicu: Slađa Ivanišević

Načelnik ćutiNOVI SAD - Ima važnija posla.Boško Pilipović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Novom Sadu, posle višednevnih uzaludnih pokušaja novinara Kurira da od njega dobiju izjavu o tome ko treba da snosi odgovornost za tragediju u „Kontrastu“, rekao je da ne može da govori za medije bez odobrenja Biroa za komunikacije MUP Srbije. Inače, on juče nije bio na radnom mestu jer je, kako nam je rečeno, „otišao da priprema vatrogasnu ekipu za današnji dolazak ministra Ivice Dačića“.

Poznati na sahrani

Sahrani su prisustvovali i estradni umetnici Lepi Bora, Slađa Ivanišević (na slici), Beba Balašević, modni stilista Mladen Baron i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track