(VIDEO) POSLEDNJI ISPRAĆAJ BEBE: Sahranjena Anastasija Stajić (16), Veljko nosio venac
Foto: Marina Lopičić

Sahranjena i treća žrtva saobraćajne nesreće na Adi Huji

(VIDEO) POSLEDNJI ISPRAĆAJ BEBE: Sahranjena Anastasija Stajić (16), Veljko nosio venac

Crna Hronika -
Poslednji pozdrav: Više od 1.000 ljudi oprostilo se od Anastasije Stajić (17) na Novom bežanijskom groblju
1 / 3 Foto: Marina Lopičić

BEOGRAD - Anastasija Stajić (17), treća žrtva stravične saobraćajne nesreće, koja se 22. novembra desila na Adi Huji kad je BMW sa šestoro mladih uleteo u Dunav, sahranjena je u četvrtak na Novom bežanijskom groblju.Više od 1.000 prijatelja, rođaka, drugova iz Sportske gimnazije i komšija oprostilo se od Bebe, kako su svi zvali Anastasiju. Među mladima na čelu tužne kolone bio je Veljko Ražnatović, sin pevačice Svetlane Cece Ražnatović, kao i Mirko Šijan, sin pevačice Goce Božinovske.

http://www.youtube.com/watch?v=qZ0U6i7-uTE

Kuknjava majke- Veljko i Anastasija bili su drugovi. Njena smrt ga je, kao i sve nas, potresla i normalno je što je došao na sahranu. On je među prvima poneo venac do Anastasijine rake. Zaslužila je da bude obasuta cvećem, ali smo očajni zbog toga što ga joj nosimo na groblje - rekao je za Kurir Anastasijin drug.Kapela na Novom bežanijskom groblju bila je premala da primi sve one koji su došli da Anastasijinoj majci Sandri, sestrama Sari, Andrei i Jani i bratu Stefanu izjave saučešće. U povorci sa mladima bila je i Anastasijina najbolja drugarica Milica Jokić (18), koja je kobne večeri uspela da se izvuče iz automobila smrti i ispliva na obalu. Ona je prvi put od nesreće izašla iz stana, a sve vreme je bila u veoma lošem psihičkom stanju, jedva se držeći na nogama.Ni ostali Anastasijini drugari nisu mogli da sakriju suze. U neverici su se grlili i neutešno plakali, pitajući se zašto im je bog odveo Bebu. Nekoliko devojaka nije izdržalo i pozlilo im je. Najteže je bilo Anastasijinoj majci Sandri, koja nije odvajala pogled od belog sanduka. Nepomična od bola, nesrećna žena imala je snage samo za kuknjavu.- Bebo, čedo mamino. Ne idi. Joooooj! - prolamao se grobljem bolni krik majke Sandre. Ona je, čvrsto držeći za ruke drugu decu, jedva prešla put od kapele do grobnog mesta.

Oproštajna porukaPred polaganje kovčega u zemlju, oproštajni govor održala je Anastasijina drugarica iz gimnazije.- Bebo, uvek si bila nasmejana i vesela, plenila si svojom pozitivnom energijom. Bila si anđeo na zemlji, sad si anđeo na nebu - rekla je drugarica.Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći na Adi Huji, osim Anastasije, poginuli su i Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20), dok su Milica Jokić (18), Luka Višnjić (18) i Dušan Jovanović (19) uspeli da se spasu iz automobila koji je tonuo.

Govor drugariceBebo, uvek si bila nasmejana i vesela, plenila si svojom pozitivnom energijom. Bila si anđeo na zemlji, sad si anđeo na nebu. Prerano smo ostali bez tebe, ali te nikad nećemo zaboraviti. Uvek ćeš biti u našim srcima i znamo da ćeš i ti uvek paziti na nas iz raja.Ispraćena pesmomORKESTAR SVIRAO „NA TE MISLIM“Anastasiju je na večni počinak ispratio orkestar, koji je sve vreme svirao u njenu čast. Pesmom „Na te mislim“ Anastasija je ispraćena iz kapele, a dok je povorka išla ka raki, čuli su se zvuci „Posmrtnog marša“. Dok je beli sanduk spuštan u raku, orkestar je svirao „Tiho, noći“, a grobljem su se prolamali jauci i bolni uzdasi Anastasijinih najmilijih.NeutešanLUKA TUGOVAO U BOLNICILuka Višnjić (20), sin Olje Bećković, koji se od udesa nalazi u Urgentnom centru, nije mogao da prisustvuje sahrani svojih drugara.Luki je teško svih ovih dana. Juče je bio strašno tužan - priča izvor Kurira blizak mladiću. Zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović kaže da je Lukino zdravstveno stanje pod kontrolom i da bi za nekoliko dana mogao da bude otpušten.Kako se desila tragedija- Nesreća se dogodila 22. novembra oko 3.50- Dušan Jovanović upravljao je autom BMW- Anastasija Stajić, Milica Jokić, Luka Višnjić i Nemanja Antić bili u kolima- Miloš Janković bio zatvoren u gepeku jer za njega nije bilo mesta- Društvo je iz kafića na Dorćolu krenulo u kafanu „Carska ohota“ na Adi Huji- Jovanović je iz Višnjičke ulice velikom brzinom išao ka šetalištu- Nije poznavao put i bez kočenja je uleteo u Dunav- Troje putnika uspelo je da ispliva, dok je njih troje potonulo zajedno s kolima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja