Subotić: Nisam povezan sa atentatom, Beku želim brz oporavak

Posle saslušanja u policiji

Subotić: Nisam povezan sa atentatom, Beku želim brz oporavak

Crna Hronika -
Iskreno želim da policija što pre uspešno okonča istragu i pronađe krivce u slučaju pokušaja atentata, a gospodinu Beku želim brz i uspešan oporavak, saopštio Subotić

BEOGRAD - Biznismen Stanko Subotić izjavio je da nije povezan sa pokušajem ubistva Milana Beka i poželeo Beku brz oporavak, kao i da policija brzo reši slučaj. Beogradski mediji objavili su da je Subotić saslušan u svojstvu građanina u vezi sa pokušajem ubistva Milana Beka u Beogradu 14. novembra.

U izjavi za javnost, Subotić je naveo da se odazvao pozivu policije i u svojstvu građanina odgovorio na sva pitanja u istrazi oko pokušaja atentata na Beka.

"Pošto nemam sta da skrivam, uredno sam se, i u najkraćem roku odazvao pozivu nadležnih kako bih odgovorio na sva njihova pitanja. U izjavi sam potvrdio ono što je istina - da nemam nikakve veze sa ovim slučajem i podsetio sam ih da sam protiv gospodina Beka podneo nekoliko krivičnih prijava zbog poslovnih problema u vezi sa zloupotrebom oko privatizacije Novosti", naveo je Subotić.

Dodao je da mu je "žarka želja da se taj spor okonča pred nadležnim sudom". "Takođe, iskreno želim da policija što pre uspešno okonča istragu i pronađe krivce u slučaju pokušaja atentata, a gospodinu Beku želim brz i uspešan oporavak", naveo je Subotić. Beko je ranjen ispred svoje kuće u Beogradu 14. novembra, a posle oporavka u bolnici pušten je na kućno lečenje. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je više puta da policija ima saznanja da Beka ispred njegove kuće nisu pokušali da ubiju profesionalci, ali da nisu poznati motivi napada. Stefanović je juče kazao da Beko tek treba da da zvaničan iskaz policiji.

Advokat Zdenko Tomanović, zastupnik biznismena Milana Beka, saopštio je danas da Beko ne vodi svoju istragu o pokušaju ubistva, kao i da će dati formalnu izjavu čim se za to steknu zdravstveni i pravni uslovi, a da je inspektorima dao već tri izjave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track