VOZAČ BMW SMRTI PREREZAO VENE: Ubio sam drugove, neću da živim bez njih!
Foto: Zorana Jevtić

Dušan Jovanović (19) pokušao samoubistvo u zatvorskoj bolnici

VOZAČ BMW SMRTI PREREZAO VENE: Ubio sam drugove, neću da živim bez njih!

Crna Hronika -
Dušan je iz plastičnog brijača izvukao žilet i isekao obe ruke

BEOGRAD - Svestan sam toga kakvu sam tragediju izazvao, ubio sam tri prijatelja, i zato meni više nema života - rekao je Dušan Jovanović (19), vozač BMW, koji je u četvrtak uveče pokušao da se ubije u zatvorskoj bolnici. Nekoliko sati pošto je sahranjena treća žrtva saobraćajne nesreće Anastasija Beba Stajić (17), Jovanović je pokušao sebi da prereže vene.

- Najverovatnije je izvukao žilet iz plastičnog brijača, koji je pritvorenicima dostupan zbog održavanja lične higijene. Naneo je sebi posekotine na obe podlaktice. Srećom, zatvorski stražari i osoblje bolnice odmah su reagovali i ukazali mu pomoć. Rane nisu bile duboke, ali je prebačen u Urgentni centar, gde su mu sanirane povrede, te je vraćen na odeljenje psihijatrije u Centralnom zatvoru - kaže izvor Kurira iz istrage.

Poslao drugove u smrt... Bol i neverica na sahranama Miloša, Anastasije i Nemanje
Poslao drugove u smrt... Bol i neverica na sahranama Miloša, Anastasije i Nemanje

Potpuno slomljenJovanović je, kako navodi, svestan, ali je u veoma teškom psihičkom stanju.- Rekao je da je pokušao da se ubije zbog griže savesti. Potpuno je slomljen. Kako je izjavio, ne može da se nosi sa činjenicom da je troje njegovih prijatelja poginulo u nesreći koju je on izazvao. Svestan je da je kriv i neprekidno ponavlja da ne može da živi posle stradanja prijatelja - rekao je naš sagovornik.U nesreći koju je izazvao, osim Anastasije, nastradali su Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20), koji je život izgubio u gepeku automobila. Iz potopljenog automobila uspeli su da se spasu vozač, njegova drugarica Milica Jokić (18), kao i sin voditeljke Olje Bećković Luka Višnjić (20).

Bahata vožnja ugasila mlade živote... Tela nastradale dece Foto: Tanjug
Bahata vožnja ugasila mlade živote... Tela nastradale dece Foto: Tanjug

Neprekidno viče i plačeDušan Jovanović, kako se sumnja, nesreću je izazvao sa oko jednim promilom alkohola u krvi, vozeći automobil bez dozvole. On je pritvoren posle tragedije, a na saslušanju je priznao svoju krivicu.- Od prvog dana je u lošem psihičkom stanju. Neprekidno je plakao i vikao. Odbijao je hranu, a potpuni nervni slom doživeo je posle susreta s roditeljima u prostorijama pritvora. Posle toga prebačen je u bolnicu, gde je pod nadzorom lekara primao terapiju. Ništa nije ukazivalo na to da će pokušati da digne ruku na sebe - dodaje sagovornik iz istrage.

Radna grupaEDUKOVATI MLADENulta tolerancija na alkohol, probna dozvola ne kraća od godinu dana za mlađe do 21 godine, te zabrana vožnje snažnih automobila od 23 do šest časova ujutru za ovu kategoriju mladih tri su zasad okvirno definisane tačke o kojima su razgovarali članovi radne grupe Tela za koordinaciju bezbednosti u saobraćaju, na čijem je čelu ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. Ona je najavila da će do 3. decembra biti definisani predlozi izmene i dopune zakona.Radna grupa posebno se bavila i pitanjima edukacije mladih kad je reč o bezbednosti u saobraćaju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nigde pameti zašto se gine na putevima KOLIMA DOLAZILI NA POPRAVNU OBUKU ZA NESAVESNE VOZAČENIŠ -Trojica vozača iz Niša, kojima je zbog 18 kaznenih poena oduzeta vozačka dozvola i obavezni su da pohađaju obuku Agencije za bezbednost saobraćaja, na nastavu su dolazili svojim kolima! Njih je policija otkrila za volanom tokom rutinske saobraćajne kontrole u blizini mesta gde se obuka održava. Prekršajni sud u Nišu dvojicu je kaznio sa po 100.000, a treći je dobio kaznu od 40.000 dinara.- Kad kažnjeni vozači završe s obukom, dobijaju uverenje s kojim dolaze u Policijsku upravu i ponovo im se izdaje vozačka dozvola - objašnjavaju saobraćajni stručnjaci.Mišel Marković, portparol niškog Prekršajnog suda, potvrdio je da su ova trojica prekršajno kažnjena.- Dok pohađaju obuku, smatraju se vozačima koji nemaju saobraćajnu dozvolu i ne smeju da upravljaju motornim vozilima. Međutim, ova trojica su tu zabranu ignorisali. Zbog toga su protiv njih podnete prekršajne prijave i njima su izrečene novčane kazne, i to dvojici po 100.000 dinara, a jednom od njih 40.000 dinara, što su oni odmah platili. Inače, za taj prekršaj predviđena je kazna od 100.000 do 120.000, ili kazna zatvora - saopštio je Marković.(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja