NOVA VAROŠ: Krivična prijava zbog krivolova na Zlatarskom jezeru
Foto: Kurir

pomogao video nadzor

NOVA VAROŠ: Krivična prijava zbog krivolova na Zlatarskom jezeru

Crna Hronika -
Osumnjičeni muškarac se tereti da je na zlatarskom jezeru ilegalno ulovio 13,5 kilograma ribe, a pretresom stana kod njega pronađeno je 213 komada municije za pištolj i pušku različitog kalibra, pet električnih detonatorskih kapisli, metar štapina i ribarska mreža

NOVA VAROŠ - Policijska uprava iz Prijepolja saopštila je danas da je protiv J.R. (1971) iz Nove Varoši podneta krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i nezakonitog ribolova.

Kako se navodi u saopštenju, prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog nađeno je 213 komada municije za pištolj i pušku različitog kalibra, pet električnih detonatorskih kapisli, metar štapina i ribarska mreža sa 13,5 kilograma ribe koju je nezakonito ulovio u Zlatarskom jezeru.

Na tri jezera u kanjonu Uvca, koja su deo Specijalnog rezervata prirode, tokom godine zaplenjeno je stotinak metara mreže i protiv šest lica su podnete prijave za nezakonit ribolov.

Sistem video-nadzora koji radi od proleća ove godine, doprineo je znatnom smanjenju krivolova na jezerima, kazali su u Specijalnom rezervatu prirode Uvac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track